Već neko vreme plaćamo skuplje iznošenje smeća, uskoro ćemo i struju

Autor: Lj. Pavlović

PWW iz Leskovca je od 1. maja ove godine povećao cenu izvoženja smeća, koje u Vladičinom Hanu posluje od 2008.godine. Pomenutog datuma cena đubrarine je povećana za 14,5 odsto.

„Povećanje cena usluga PWW od 14,5 odsto je stupilo na snagu od 1. maja ove godine.Pre toga 1. juna 2021. godine, zbog prebacivanja naplate deponovanja smeća sa lokalne samouprave na korisnike,usled zakonske regulative koja opštinama ne dozvoljava plaćanje tog nameta. Ne znam tačno koliki je taj iznos, ali je proporcionalno podeljen na domaćinstva i privredu,“ rekao za Vesnik 017 Srboljub Nisić, direktor PWWW iz Leskovca.

Primera radi, sa povećanjem od 14,5 odsto iznošenje smeća za tročlano domaćinstvo sada košta oko 170 dinara po članu i iznosi oko 510 dinara mesečno. U poređenju sa Leskovcem, Hančani đubrarinu plaćaju 5,1 odsto jeftinije.

Na jesen, koja se bliži, očekuje nas i povećanje cena električne energije i gasa, ako izuzmemo skorašnje kontinuirano povećanje cena goriva, pa je nafta u periodu kada je aktuelno snabdevanje ogrevom, premašila 200 dinara po litri. S tim u vezi, energenti su ove godine već dva puta poskupeli – 1. januara struja za osam odsto, a gas za 11, da bi kroz pet meseci usledilo još jedno povećanje gasa za 10 odsto, a struje kao i prethodni put, za osam. Od 1. novembra, iako je vlast najavljivala da možda neće biti novih uvećanja, sa čime se ne slaže Međunarodni monetarni fond, sledi još jedan udar na kućni budžet od osam odsto skupljih kilovata i 10 odsto gasa. Pa iako Hančani još uvek nemaju gasovod, to nikako nije razlog za radovanje jer mnogi imaju studente u većim gradovima, pa će svakako još jedan namet i duplo plaćanje računa, kod kuće i u mestu školovanja dece, i te kako osetiti.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.