Za Nikolom Miljkovićem traga Interpol

Autor: Lj. Pavlović

Od juče na Vlasinskom jezeru za telom Nikole Miljkovića (28) poreklom iz okoline Lebana traga Interpol, objavila je N1. Prema pisanju tog portala, mladićeva majka, Katarina rekla je da je „juče stigao još jedan čamac MUP-a.

„Prema onome što smo mi saznali, Interpol je tražio od srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova da im dostave izveštaj o svemu što je do sada učinjeno. Međutim, i dalje ne dobijamo dozvolu da dobrovoljci koji su nam se javili pomognu, takođe da učestvuju i skrate nam agoniju“, izjavila je za N1 Nikolina majka.

Njegova porodica ne može da razume zbog čega Srbija već danima ne želi da traži pomoć od francuskih organa, imajući u vidu da im se javljaju brojni dobrovoljci kojima policija ne dozvoljava da uđu u jezero, a s obzirom da je Nikola sa porodicom živeo u Francuskoj, čiji je takođe državljanin. Miljkvovići su se sa Nikolinim prijateljima, u majicama sa njegovim likom na kojima piše „Pomozite nam da nađemo Nikolu“, pre dva dana okupili u Leskovcu zbog nezadovoljstva što za njihovim sinom traga nedovoljan broj pripadnika MUP-a, kako bi poruka stigla do nadležnih. Na društvenim mrežama se deli tekst o nezadovoljstvu potragom u kome se, između ostalog, „zahvaljuje“ nadležnima na otvaranju stadiona u Leskovcu, dok porodica preživljava agoniju od 15. avgusta ove godine, kada je mladić nestao. U komentraima se podseća kako su za nestalim mladićem iz Hrvatske uoči Nove godine mobilisana sva moguća sredstva da se on pronađe. Traži se i pomoć u čamcima i opremi, kako bi se celo jzero pokrilo i potraga ubrzala.

Podsetimo, nesreća se dogodila pre devet dana prilikom pada dva mladića sa skutera u Vlasinko jezero. Davdi Denčić (24) je uspeo da ispliva i sačeka prijatelje da dođu čamcem po njega, dok je Nikola nakon nekog vremena potonuo u jezero i za telom se još uvek traga. Na Vlasinu su tek narednog dana stigli žandramerci iz Beograda, dve ekipe, koje se smenjuju u potrazi.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.