Veliki broj Hančana i Vranjanaca sinoć na koncertu Pejovića u Surdulici

Autor. Lj. Pavlović

Aco Pejović sinoć je na dočeku Srpske Nove godine digao na noge ne samo Surduličane, već i žitelje susednih mesta. Surduličani svedoče, a beogradski mediji prenose očaranost pevača dočekom. Ko i ne bi bio, kada je čak i RTS preneo vest da je lokalna samoprava izdvojila više od 30.000 evra za koncert za Srpsku Novu godinu, na čijem se dnevniku ovaj kraj najčešće nađe samo onda kada se desi neka katastrofa.

Da je trg u centru Surdulice bio premali da primi goste, svedoče i fotografije sa koncerta Novice Tončeva, ministra Tehničke Vlade iz tog mesta, koje je okačio na svom fb profilu. I dok se do juče polemisalo oko opravdanosti trošenja tolikog novca, mešetarilo ko će to da plati, jleba i igara izgleda da nije bilo dovoljno pa sada se postavlja pitanje ko je pevao u komšiluku. A u okolini muk. Zbog toga su, kažu, Hančani i Vranjanci sinoć zakrčili ulice u Surdulici.

To bi mogla da bude reakcija na siromašnu kulturnu ponudu isto tako siromašnog juga Srbije. U ekonomskom smislu. U takvom okruženju možda bi logično bilo postaviti pitanje čija je krivica što veći broj južnjaka, u odnosu na sever zemlje, posebno na prestonicu, živi kao u paralelnom univerzumu? Osim onoga, zbog čega decu lečimo sms porukama, zašto jedan koncert košta više nego godišnja plata doktora nauka?

Fotografija: fb Novica Tončev

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.