Vesić obišao finalne radove na rekonstrukciji regionalnog puta Vladičin Han-Surdulica

Autor: Lj. Pavlović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas završne radove na deonici puta Vladičin Han – Surdulica i istakao da država na taj način pokazuje da nisu važni samo auto-putevi i brze saobraćajnice već i lokalni putevi čijom se rekonstrukcijom podiže komfor života ljudi, objavilo je na svom sajtu Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture.

Kako navode iz ministarstva , reč je o deonici Gramađe – Dekutince – Suvojnica koja je najbrža veza između Vladičnog Hana i Surdulice i nekima od građana skraćuje put i za deset kilometara.

Završni radovi na deonioci puta Vladičin Han-Surdulica

On je stakao je da je resorno ministarstvo uložilo više od milijardu dinara ove jeseni u lokalne puteve na jugu Srbije među kojima je i put Gramađe-Dekutince-Suvojnica i dodao da vlast na ovaj način pokazuje koliko joj je važan svaki deo Srbije.

“Ovaj put je urađen na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je to obećao građanima kada je posetio ovu opštinu i to je samo jedan od puteva koji su građani u razgovoru sa predsednikom predložili da se uradi”, rekao je Vesić.

Prtema njegovim rečima, rekonstrukcija puteva doprinosi razvoju lokalnih biznisa u tim mestima i da tu ljudi ostaju da žive jer se tu otvaraju fabrike, a svaka nova fabrika znači više radnih mesta i bolji životni standard. Zbog toga je, naglasio je ministar, važno što se Srbija razvija kroz izgradnju saobraćajne infrastrukture.

Predsednik Privremenog organa Opštine Vladičlin Han, Goran Mladenović rekao je da se pokazalo da je put Gramađe-Dekutince-Suvojnica važniji nego što se mislilo jer se, kako je naveo, frekvencija saobraćaja na tom putnom pravcu povećala više desetina puta.

“Stanovnici Surdulice skraćuju za deset kilometara putni pravac ka Vranju. Građani koji rade u Vranju i Vladičinom Hanu, u polociji, vojsci, fabrikama sada koriste ovaj putni pravac tako da on nije samo na korist meštana Gramađe, Dekutinca i Suvojnice već i ove dve opštine,” rekao je on.

Vesić sa medijima, kandidatima za odbornike u SO u Vladičinom Hanu i meštanima

U poseti sa minsitrom Vesićem, bili su i državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dragan Stevanović, koji je dugo živeo u Surdulici pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Miroslav Alempić i pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ Ivan Tejić. Vesićž je nakon obilska rekosntruisane deonice puta, posetio crkvu u Suvojnici, gde je razgovarao sa meštanima.

Fotografije: sa sajta Ministarstva građevinarstva i infrastrukture

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Vesić obišao finalne radove na rekonstrukciji regionalnog puta Vladičin Han-Surdulica

  1. Kako su se rastrčali pred izbore. Sad se setio obećanja, taj put je neasfaltiran dosta dugo. Slažem se da treba da bude asfaltiran, ali po kojoj matematici je to najbrža veza između Hana i Surdulice. Preko Prekodolca i Žitorađa se stiže za manje od 15 minuta normalne vožnje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.