VJT iz Vranja saslušalo A. S. iz Vladičinog Hana, osumnjičenog za silovanje maloletne sestričine

Povodom istrage o slučaju silovanja u Vladičinom Hanu danas se oglasilo Više javno tužilaštvo iz Vranja saopštenjem. Kako piše u njemu, policijskoj stanici u Vladičinom Hanu A. Lj. majka, prijavila je da je njenu ćerku, rođenu 2005. godine, 23. jula ove godine, silovao njen rođeni brat A. S. (1975) u Vladičinom Hanu, dok je boravila kod njega prethodnog dana.

„Dežurni zamenik je naložio obavljanje ginekološkog pregleda i od oštećene je prilikom pregleda uzet bris. Dežurnom zameniku je pružen podatak da oštećena pohađa specijalnu školu, zbog čega je naloženo da se od zakonskog zastupnika pribavi potrebna medicinska dokumentacija,“ navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva iz Vranja.

Osumnjčeni je zadržan u pritvoru do 48 sati zbog krivičnog dela – obljuba nad nemoćnim licem iz čl. 179, stav 2 KZ. Uz krivičnu prijavu A, S. je priveden u VJT u Vranju danas, koji se branio ćutanjem. Tužilaštvo je predložolo određivanje pritvora, o čemu će odlučiti sudija za prethodni postupak Višeg suda iz Vranja.

Za krivično delo obljuba nad nemoćnim licem predviđena je kazna zatvora od pet do 15 godina.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.