Za kompletan završetak rekonstrukcije crkve u Gornjem Jabukovu potrebna i pomoć građana

Autor: Lj. Pavlović

Crkvena opština Gornje Jabukovo poslednjih godina aktivno radi na renoviranju stare crkve posvećene Svetoj Petki. To je, kako kaže sveštenik, Dejan Veličković, još jedan projekat u nizu planiranih i apeluje na ljude dobre volje da pomognu svoju crkvu, izdvajanjem jednog odsta od mesečnih zarada.

Crkva Svete Peteke u Gornjem Jabukovu

„Hram je ponovi osvetljen i sada trajno. Na žalost još uvek nema nikakve novčane pomoći. Kaže se – crkva je naša, ali se to ne pokazuje na delu. Ono što je urađeno, a složićete se, to ostaje vašoj deci i pokoljenima. Pomozite crkvi, odvojite jedan odsto od mesečnih primanja i biće bolje. Naša vera pravoslavna jeste vera dela, a ne reči,“ poručio je paroh, Dejan Veličković, svima poželevši srećan Vaskrs i da ga provedu u zdarvlju.

U crkvi Svete Petke u Gornjem Jabukovu neophodno je da pod bude izbetoniran, a nakon toga postavljene granitne ploče i na kraju reparacija ikonostasa. Do sada su rekonstruisani temelji crkve, trotorai, urđena spoljašnja i unutrašnja fasada, postavljeno osvetljenje i solarni paneli.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.