Za SVM posle Vranjanaca u Pčinjskom okrugu najviše glasali Hančani

Autor: Lj. Pavlović

Nakon 424 glasa na parlamentarnim izborima 2020. godine u Vranju i 123 u selu, Donjem Neradovcu za Savez vojvođanskih Mađara, podršku birača iz Pčinjskog okruga ta stranka dobila je i 17. decembra ove godine. U Vranju je na izborima u nedelju imala 92 glasa, dok je u Vladičinom Hanu za SVM glasalo 35 birača. U obe opštine, prema poslednjem popisu, živi manje od 10 Mađara.

Povodom ovog izbornog rezultata, na društvenim mrežama se oglasio Nenad Mitrović, bivši poslanik iz DS-a u prošlom skupštinskom sazivu jednim zanimljivim stasuom.

Na svom fb profilu on je, između ostalog napisao:“Moje kolege, poslanici iz SVM se zahvljuju Hančanima i mole me da im obezbedim spisak glasača kako bi im poklonili po 35 jutara zemlje u Vojvodini.“ Poređenja radi, lista Vuka Jeremića na parlamentarnim izborima je dobila za tri glasa manje u odnosu na pomenutu mađarsku stranku. Manje glasova od SVM je dobio i Čeda Jovanović – 22, kao i Ruska stranka -15, što je za 20 manje od Mađara.

Hančani su, inače, među 18 listi, iskoristili su bogatu ponudu kandidata. Tako je Zukorlićeva stranka dobila14, Sulejmana Ugljanina 13, a Alabnaska demokratska alternativa pet glasova.

Inače, na jugoistoku Srbije, prema Južnim vestima, SVM je osvojio ukupno 1.301 glas, a jedino u Medveđi niko nije glasao za njih.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.