Zaposleni u biblioteci preselili oko polovinu knjižnog fonda u CK

Autor: Lj. P.

Preseljenje Biblioteke „Vuk Karadžić“ u Vladičinom Hanu u prostorije Centra za kulturu, u sklopu koje posluje, je na pola puta. Zahvaljujući vrednom timu, prva prostorija uveliko je dobila obrise kutka za ljubitelje pisane reči. Kada će krenuti rad sa čitaocima, zaposleni još uvek ne mogu da kažu jer je ostalo još dosta posla, preobimnog za nekoliko uposlenih, sa povremenom pomoći sa strane.

„Naša biblioteka poseduje knjižni fond od preko 30.000 knjiga i do sada je preseljeno oko 50 odsto. Pozajmno odeljenje skoro kompletirano, ali sa preseljenjem dečje i stručne literature još uvek nismo započeli,“ rekla nam je bibliotekar, Jasmina Mitić.

Nove prostorije u CK

Među knjižnim fondom Biblioteke „Vuk Karadžić“ u Vladičinom Hanu ima dosta knjiga koje će biti otpisane. To su one stare po više decenija, od kojih su neke još s početka otvaranja, neaktuelna literatura kao i oštećena.

Pakovanje knjiga u staroj biblioteci

Kako nam je rekla Mitićeva, ove godine knjižni fond je obogaćen sa oko 1.000 novih knjiga, ali sa nedavnog sajma neće biti aktuelnih naslova.

„I ove godine smo obišli Sajam knjiga u Beogradu, ali sada neće biti novih, upravo zbog preseljenja. Novac namenjen za kupovinu novih naslova, ove godine je preusmeren na kupovinu polica za knjige, zbog preseljenja u CK,“ kaže ona.

Prostor za dečju i stručnu literaturu

Na preseljenje se čekalo decenijama, zbog malog prostorora u dosadašnjem objektu gde je bila smeštena, ali i problema sa sanitarnim čvorom u zgradi, usled čega je bilo teško smestiti toliko literature i očuvati knjige. Kada počne sa radom u objektu Centra za kulturu, to će biti u delu nekadašnje galerije i susednim prostorijama koje su bile do sada neiskorišćene, i sa zasebnim ulazom.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

2 thoughts on “Zaposleni u biblioteci preselili oko polovinu knjižnog fonda u CK

  1. Mislim da nešto nedostaje u jednom delu teksta.

    ,,rekla nam je ŠEFICA biblioteke, Jasmina Mitić.“

  2. Poznajem Jasminu vec decenijama , to je jedna kulturna, fina obrazaovana zena. Koja je po najmanje zasluzila da se ovako ponasate prema njoj. Doveli ste biblipteku do stuba srama sa novim radnicama. A brisete sefica ispred imena… Nemam komentar. Zivimo u ananas drzavi to smo znali , ali u ovolikoj ne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.