Žene Vranja organizuju akciju protiv akušerskog nasilja

Žene Vranja pozivaju da se u subotu 27.januara, u 5 do 12, pridružite šetnji protiv akušerskog nasilja, nakon dva slučaja za poslednjih par dana,kada je jedna beba i preminula. Okupljanje je ispred zgrade Gradske uprave, a odatle simbolično kreće šetnja glavnom ulicom, pa sve do Zdravstvenog centra i Odeljenja ginekologije.

„Želimo da pružimo podršku svakoj od nas koja je takvu vrstuna silja doživela, a posebno onim hrabrim ženama-borkinjama koje su se odvažile da takvu vrstu nasilja prijave nadležnim ustanovama,“ poručuju one.

Planirana je simbolična šetnja, u tišini, sa transparentima, od zgrade opštine, pored nadležnih institucija, do vranjskog porodilišta.

„Pozivamo svežene Vranja, Pčinjskog okruga i Kosovskog Pomoravlja,koje su bile žrtve ili znaju neku ženu koja je bila žrtva da nam se pridruže.

Da nasiljeprestane!

Da bolnice ne budu klanice!“ piše u apelu.

Ovo je skup koji nije politički, ovo je skup na kome će se ćutati, ovo je skup samo sa jednim zahtevom da se stane na put nasilju na mestu gde se rađa život.

Žene Vranja će aplauzom pozdraviti sve one koji savesno rade posao, sve one koji su u poslednjoj situaciji preuzeli mere i sve one koji nisu ćutali, dok očekuju da konačno vinovnici ovakvih dela odgovaraju.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.