Žitelji ulice Bore Stankovića zabrinuti kada će radovi na rekonstrukciji biti nastavaljeni

Autor: Lj. Pavlović

Pre od prilike dva meseca, nastavljena je rekonstrukcija ulice Bore Stankovića u Vladičinom Hanu, započeta još prošle godine, ali radovi već neko vreme miruju. Kako nam prenose stanari, stalo se pre Uskršnjih praznika, a izvođača radova nema ni do danas na gradilištu. Sa kompletne ulice, od železničke stanice pa do raskrsnice sa Beogradskom ulicom, kod škole „Branko Radičević“, kocka je skinuta, a zemlja razrovana, što je i normalno kada se priprema za asflatiranje, ali se ujedno rekonstruiše i glavni cevovod vododvodne mreže, prema planu, do rezervoara u Kalimancu. Međutim, juče je jedan od stanara povređen prilikom pada na ulici, kada je hitna pomoć jedva stigla do njega, a onda, kako nam je objašnjeno, vozilo se zaglavilo zbog šahta koji su iznad nivoa zemlje. To je bio glavni razlog da se svi zapitaju kada će radovi biti nastavljeni jer u ulici ima dosta starijih ljudi, kojima u svakom trenutku može da zatreba lekarska pomoć. Dok fotografišemo radove u ulici, prolazi jedan od stanara, pažljivo birajući teren kojim hoda. Na pitanje kako se snalaze, u mimohodu odgovara – kako moramo.

Niko od njih sada, barem od Crvenog krsta naviše, ne može da koristi automobile, pošto nije moguće izvesti ih iz dvorišta kada je nivo trotoarar mnogo viši od ulice, niti voziti po takvom terenu.

„Svi se mi u ulici, u stvari, pitamo kada će radovi biti nastavljeni. Svi smo svesni da kada se ulica rekonstruiše, mora tako, ali nas brine što radnika nema još od pre Uskrsa,“ kaže Ljiljana Popović.

Na samom početku ulice, sa glavne, Svetosavske, srećemo Oliveru Todorović koja kaže slikaj i ovo, pokazujući haustor zgrade iza koga je njeno kućno dvorište.

„Bila sam bolesna, ali automobilom nisam mogla da odem do lekara, jer je sve bilo raskopano. U kući imamo knjižaru, ali robu nisu mogli da nam doteraju, do ulaza, ovde, do zgrade, a radnike ne vidim nigde“ kaže ona.

Žitelji ulice Bore Stankovića baš nemaju sreće sa njom. „Poprište“ je stalnih havarija na vodovodnoj mreži, a ne samo oni, već i varoš će pamtiti onu kada je zbog pucanja cevi, sredinom 2000. bila u stanju sličnom današnjem, kada je zjapila kao provalija sa poskidanom kockom. One sitnije, nemoguće je pobrojati.

Prema našim saznanjima izvođač radova u pomenutoj ulici je „Saba Belča“ iz Preševa. Na broj telefona 017 664 580, koji je zvanični kontakt preduzeća pronađen na internetu, danas smo uspeli samo da dobijemo informaciju da – biramo nepostojeći broj.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.