Zovu li ljude na miting 26. maja?

Autor: Ljiljana Pavlović

Top tema ovih dana je nagađanje koliko je koje mesto dobilo zadatak da obezbedi posetilaca za, kako je najavljeno, najveći politički skup u Srbiji, 26. maja. Kako piše Dopisnik Danasa iz Vranja, tamošnji odbor SNS-a dobio je zadatak da obezbedi 4.000 ljudi, na prvom mestu iz Jumka“ i „Simpa“, ali i svih preduzeća, ustanova i institucija, sa akcentom na one koji su angažovani na povremenim i privremenim poslovima. Jednom rečju – oni koji su na budžetsko jasle sa nerešenim radnim statusom.

Koliko će ljudi povesti surdulički naprednjaci, pripadnici vladajuće većine u zemlji, ali u tom mestu, jedinom u Srbiji – opozocija, nema informacija. Prema pričama koje se prenose čaršijom, Hančani imaju zadatak da dovedu 1.000 osoba. S obzirom na približan broj stanovnika te dve susedne opštine, pretpostavlja se da je zaduženje ako ne na istom, ono bar na približnom nivou.

U Vladičinom Hanu se javno ne govori mnogo o tome da li neko nekog poziva ili, eventualno, ucenjuje da ide u Beograd na miting. Mesto je malo i vesti se brzo šire, pa je veoma malo onih koji bi svoj status da ugroze. Barem među zaposlenima. Javno govore penzioneri i, kažu, obilaze, tim ili nekim drugim povodom i zovu. Naše starije sugrađane, vele oni sami, zovu i iz same prestonice. Pozivaju ljude na brojeve fiksnih telefona o kojima imaju podatke sa imenima i prezimenima, pa bi se moglo pretpostaviti da su, možda, u pitanju lica koja su u nekom trenutku potpisala liste za sigurne glasove. Pored pitanja da li će doći na miting, kažu, anketare, ili kako se već zovu, interesuje i šta misle o SNS-u i da li bi glasali za tu političku opciju.

Dan odlaska se pribiližava, pa će se u petak svakako znati koliko se autobusa iz Pčinjskog okruga, ali i Hana zaputilo put prestonice u znak podrške Aleksandru Vučiću, koji nakon mitinga najavljuje ostavku u SNS-u, stranačke izbore, formiranje Pokreta za Srbiju i izbore u zemlji za septembar.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.