Deca koja prikupljaju pomoć za lečenje vršnjaka dobila zahvalnice

Autor: Lj. Pavlović

Dve gupe dečaka i devojčica iz Vladičinog Hana koja su samoinicijativno na ulici organizovala prodaju rukotvorina i limunade za lečenje sedmogodišnjeg Dejana Stojanovića iz istog mesta, juče su dobila zahvalnice od Humanitarne organizacije „Humano srce“ iz Surdulice. Zahvalnice im je uručio Stefan Stanković, predsednik pomenute organizacije, koja i sama prikuplja novac za lečenje bolesnih.

„Želeo sad da zahvalimo toj deci koja su pokazala veliku humanost u naše, i u ime porodice. Velika je sreća i čast imati ovakvu decu u današnje vreme, a zahvalnost za to dugujemo njihovim roditeljima,“ kaže Stefan, koji im je obećao i jedno druženje na bazenu u Hanu.

U ime porodice Stojanović, deci je zahvalio i Dejanov otac, Miroslav.

A sve je počelo slučajno, od igre i pravljenja nakita od spajalica, koji su Uroš Cvetković, Elena Ivanov, Maksim Zlatanović, Dejana Milenković, Maša i Danilo Jović, Milovan Jovanović, Jelena Ilić, Lea Trajković i Iva Milosavljević počeli da prodaju na ulici. Kažu, kada su videli da im je lepo krenulo, došli su na ideju da prodaju limunadu, za čiju je pripremu potrebno manje vremena. Kada se novac „namnožio“ složili su se da sve daju u humanitarne svrhe, za lečenje vršnjaka. Nakon objavljivanja priče na Vesniku017, u drugom delu Hana, narednog dana se okupila nova grupica mališana, Ilija Antić, Lena Nikolić, Jug Đorđević, Nemanja Stojanović i Tadija Stanković i pridružila se ovoj humanoj misjiji. Obe grupe su za samo tri dana prikupila više od 80.000 dinara.

Za Dejanovo lečenje i Surduličanke, Dejane Ilić, juče su u Hanu i Surdulici organizovani i humanitarni prodajni bazari.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.