Dr Slavče dobitnik plakete SLK

Srpsko lekarsko društvo uručilo je Plaketu za doprinos iz oblasti farmakologije dr Slavčetu Atanaskoviću, lekaru Zdravstvenog centra iz Vranja, inače Hančaninu. Plaketa mu je dodeljena na predlog Sekcije za anesteziologiju, intenzivno lečenje i terapiju bola SLD, inače treća po redu, koju je ovaj poznati lekar dobio od navedenog društva.

Povodom dodele plakete izjavio je da je „privilegija i čast biti dobitnik ovakvog priznanja, a biti dobitnik tri puta je čast i za Zdravstveni centar Vranje koji ima ovakve lekare“

Dr Atanasković je, nakon rada u Domu zdravlja u Vladičinom Hanu prešao u ZC Vranje. Specijalista je kliničke farmakologije i anesteziologije sa reanimatologijom. U više navrata bio je načelnik odeljenja na kome radi.

Medicinski fakultet je završio u Nišu, specijalistički ispit na VMA, 1992. godine, a subspecijalističke iz kliničke farmakologije tri godine kasnije na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Trogodišnju edukaciju iz anesteziologije Evropskog udruženja anesteziologa pohađao je od 2012. do 2014. godine. Učestvovao je u radu Kongresa u organizaciji ESA, ESICM i WFSA. Bio je predavač na međunarodnim simpozijumima u Nišu (2010-2014) i Beogradu (2014-2018).

Iza njega je veliki broj radova u domaćim i međunarodnim časopisima, jedan je od autora knjiga: „Inicijalni tretman urgentnih stanja u medicini“, „Šok“, „Upotreba antibiotika kod infekcija operativnih rana“ i „Anestezija u akušerstvu“. Kreirao je i promovisao lateralni pristup za OETI – Lateralna intubacija i povodom toga stekao veliki ugled ne samo među kolegama u zemlji već i inostranstvu.

Dr Atanasković je predsednik Nadzornog odbora Udruženja anesteziologa i i intenzivista Srbije. Član je Komisije za za stručni nadzor LKS, član Evropskog udruženja anesteziologa, Udruženja farmakologa Srbije, kao i uredništva Medicina danas, novosadskog časopisa.

Dr Atanasković ne samo da uživa veliki ugled u stručnoj javnosti, već i u mestu gde živi. Najbliži članovi njegove porodice su takođe poznati lekari, specijaliste. Supruga Elizabeta je pedijatar.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.