Gde su sada Nikolija i Aleksandar, dve godine nakon prosidbe na festivalu folklora, pred više stotina građana na SC?

Pre oko mesec dana na Sportskom centru u Vladičinom Hanu održan je Međunarodni festival studenstkih folklora. Mnoge je podsetio na Nikoliju Petković (23) i Aleksandra Stankovića (25) i prosidbu na onom 2019. godine, poslednjem održanom pre izbijanja pandemije korona virusa i svega što je nakon toga usledilo. Aleksandar je nakon zajedničkog nastupa KUD „Branislav Nušić“, u kome je sa sadašnjom suprugom već 15 godina, svojoj dugogodišnjoj devojci, klečeći, ponudio verenički prsten. Svi u KUD su znali šta će uslediti nakon poslednje tačke na festivalu, u publici su im bili roditelji, a nakon ove romatične prosidbe, sa Hančanima su se u kolu našli i članovi gostujućeg asambala iz Meksika, kojima nije teško palo da se snađu u užičkom kolu.

Ovo dvoje mladih, već dve godine živi zajedno i imaju jedanaestomesečnog sina, Alekseja.

„To je bilo nešto najlepše što je moglo da nam se dogodi. Mi smo se upoznali na probama KUD „Branislav Nušić“, gde oboje godinama igramo, to je ljubav sa folklora. Vezuju nas uspomene sa zajedničkih putovanja širom Evrope. Sumnjala sam te večeri da se nešto sprema, videći i moje i njegove roditelje u publici, s obziroma na to da nakon godina igranja, nisu uvek dolazili kada nastupamo. Ipak, nisam verovala da će to učiniti javno, pred onolikim ljudima. Pelepa su sećanja na to veče. I svadba koja je zbog korone bila tek prošle godine, počinje nam snimkom prosedbe, zahvaljući prijatelju iz folklora koji je sve zabeležio kamerom, “ priča nam Nikolija.

Aleksandar kaže da su se sedam godina zabavljali. Sve je počelo pre turneje u Poljskoj, 4. jula 2015. godine.

Nekada, Nikolija i Aleksandar

„Nikada za sedam godina zabavljanja nismo raskidali. Zajedno smo ukupno 10 godina i sve je lepše, pogotovo od kada imamo sina,“ kaže Aleksandar.

Nikolija radi u parfimeriji „lili“, ali je još uvek na porodiljskom odsustvu. Aleksandar je već godinama konobar u lokalnoj piceriji „Madam“. U folkloru su još uvek.

„Sledeće godine KUD „Branislav Nušić“ slavi veliki jubilej, 40 godina postojanja i rada. Radujemo se unapred nastupu i proslavi,“ kaže naša mlada sagovrnica.

Stankovići nisu jedini koji su se zavoleli na folkloru. U ovom kulturno-umetničkom društvu za četiri decenije postojanja, bilo je mnogo ljubavi, neke su opstale, a neke su samo uspomene. Ono što je takođe važno je da generacije i generacije folkloraša veže istinsko i trajno prijateljstvo.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

2 thoughts on “Gde su sada Nikolija i Aleksandar, dve godine nakon prosidbe na festivalu folklora, pred više stotina građana na SC?

  1. Deca koja su porasla u folkloru po nepisanom pravilu izrasli su u uspešne i dobre ljude.Proputovali su svet videli puno toga i odvojili prave vrednosti za kojima treba težiti u životu i učiti naraštaje koji su nam budućnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.