Hitno potrebna pomoć za Nikolu Milenkovića iz Hana

Autor: Lj. P.

Humanitrana organizacija Budimo humani objavila je apel za prikupljanje pomoći za Nikolu Milenkovića iz Vladičinog Hana za lečenje. Nikola ima samo 26 godina i živeo je kao svi njegovi vršnjaci do pre šest godina, kada je morao da napusti posao zbog neizdrživog bola u kičmi.

„Na lekarskom pregledu u KC Niš na neurologiji dijagnostikovana mu je  Discus hernia i povreda pršljenova L4 i L5. Ubrzo nakon toga je operisan na jednoj privatnoj klinici, ali bez značajnog poboljšanja. Lečenje je nastavio u Beogradu na KC Srbija. Uz pomoć porodice i prijatelja uspeo je prikupiti sredstva za još jednu operaciju. Nakon druge operacije nastavio je rehabilitaciju u banji. Stanje kičme je bilo bolje, ali je bol i dalje konstantan,“ piše u apelu.

Na kontrolnom pregledu na VMA u Beogradu, uzet mu je bris rane,  gde su nalazi pokazali izolovanu Stafilokok bakteriju. Lečenje je nastavljeno u istoj ustanovi uz primenu antibiotske terapije. Po izlasku iz bolnice, godinu dana posle, uzimao je terapiju jer je bakterija bila čitavo vreme prisutna. U pozivu za prikupljanje pomoći se navodi i da je Nikola je operisan već pet puta usled degenerativne bolesti LS kičme, ali do poboljšanja nije došlo. On i dalje živi sa bolom za čije umirenje dobija lek trodon, ali kako to nije trajno rešenje i kako bi se sprečilo dalje oštećenje nerava koje može dovesti do atrofije mišića, potrebno je da mladić što pre ode na operativno lečenje u inostranstvu. Nikoli su sredstva potrebna za operativno lečenje, rehabilitacije, banjsko lečenje, kontrolne preglede, laboratorijske analize, dijagnostiku, ortopedska pomagala, medicinsku opremu i aparate,  lekove, medikamente kao i za putne troškove…


Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.