Mali sportski centar uništen za manje od pet godina

Autor: Lj. Pavlović

Ovako danas izgleda mali prostor na uglu ulica Ivana Milutinovića i Kralja Petra u naselju Duge Njive u Vladičinom Hanu, koji bi trebalo da predstavlja kutak za mališane.

Pre oko pet godina, kada je Sportski centar „Kunjak“ potpuno renoviran, a stare igračke za decu zamenjene novim, jedan broj meštana se organizovao i tu, ispod upravne zgrade „Elektrodistribucije“ , napravio mali sposrtki centar. Dobro poznati vozić, na kome su se generacije mališana zabavljale, tobogan i još par igračaka lokalna samouprava je ustupila ovom delu varoši, a meštani su sami izdvajali novac i sosptvenim radom mesto uredili.

„Ovde u svakoj kući, u proseku, ima po dvoje dece. Sami smo tu radili i uređivali, kasnije nas nekoliko čistilo i kosilo travu. Gume od automobila su bile poređane okolo, da deca ne padnu niz strminu. Sada je napravljena deponija. Tobogan zapaljen, gume gurnute niz brdo, a okolo, oni koji su gradili nešto istovarali zemlju,“ kaže jedan od stanara.

Dodaje još i to da je kutak gde su se deca sa roditeljima okupljala, postalo oličenje zaraze. Od jednog od najurbanijih naselja u Vladičinom Hanu, ovaj deo varoši, slažu se mnogi stanari, postalo je ruglo. U jednom delu glavne ulice u njemu Komunalno preduzeće je zasadilo lipe pre više godina, koje su jedva opstale jer je sadnice neko stalno lomio. U drugom, stanari su sami sadili jelke i orahe ili drugu vrstu drveća, u čijem hladu postoje i klupice za popodnevno druženje starijih. Sada, kažu, uništen mali sportski centar, a trotoari zauzeti svim i svačim…

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.