Izabrani privrednici koji će raditi na energetskoj sanaciji objekata u hanskoj opštini

Posao dobilo petoro privrednika – za najviše mera se prijavio „HAN PAK“.

Opštinsko veće Opštine Vladičin Han 3. avgusta je deonelo odluku o izboru privrednika koji će sprovoditi mere energetske sanacije stambenim objekata u Vladičinom Hanu. Poslove zamene spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama za stanove i kuće dobili su: Preduzeće za proizvodnju i promet „Vrla komerc“, Samostalna zanatska radnja „FILOS Miloš Filipović“, iz Vladičinog Hana i Vladimir Stojković Preduzetnik, Biro za izvođenje građevinskih radova projektovanje, inženjering i trgovinu „Piramida minus“ iz Ladovice. Ova mera obuhvata i prateću opremu za prozore ivrata, kao što su okapnice, prozorske daske, roletne, kapci i dr, kao i prateće građevinske radove na demontaži i pravilnoj montaži, kao što je demontaža starih prozora i vrata i odvoz na deponiju, pravilna montaža prozora, obrada oko prozora i vrata gips-karton pločama, gletovanje, obrada ivica i krečenje oko istih, sa unutrašnje strane zida. Budući izvođači radoca su rangirani po brojku osvojenih bodova.

„Bez obzira na rangiranje izvođača radova, građani koji dobiju sredstva za sufinansiranje radova na ergetskoj efikasnosti domova, mogu da izaberu onaj privredni subjekat koji žele,“ kaže Vladimir Kostić, zamenik predsednika opštine Vladičin Han. Prema njegoviom rečima, na realizaciji nekih mera energetske efikasnosti objekata, javio se samo po jedan izvođač, te je njemu posao i dodeljen.

Za meru postavljanja i nabavke materijala za termičku izolaciju zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru za porodične kuće i stambene zajednice, osim krovnog pokrivača i tavanica za porodične kuće i stambene zajednice, izabrano je Preduzeće za proizvodnju, transport, trgovinu i usluge „HAN PAK“ doo Vladičin Han, kao i za poslove postavljanja i nabavke materijala za termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača za porodične kuće. „HAN PAK “ će biti angažovan i na nabvaci i instalacija kotlova na biomasu, drvni pelet, briket, sečku, grejača prostora, ili zamenu postojećeg grejača prostora ,kotla ili peći, efikasnijim za porodične kuće, stanove i stambene zajednice, i za zamenu postojeće ili ugradnji nove cevne mreže, grejnih tela-radijatora i pratećeg pribora za porodične kuće, stanove i stambene zgrade. Nabavku i ugradnju solarnih kolektora u instalacija za centralnu pripremu potrošne tople vode, za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema obavljaće Ana Stamenković PR Radnja za ugradnju stolarije solarnih sistema i grejanja i trgovinu „SORABI RS“ iz Vranja.
Sa izabranim korisnicima biće zaključen ugovor, koji će u ime opštine Vladičin Han potpisati zamenik predsednika, Vladimir Kostić, a kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze.

                                            ZAMENIK PREDSEDNIKA
    Vladimir Kostić

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.