Jovana Ilić – šampion u osvajanju nagrada

Autor: Lj. Pavlović

Kada pitate Jovanu Ilić, učenicu koja je završila sedmi razred u Osnovnoj školi „Sveti Sava “ u Vladičinom Hanu kako postiže tako izuzetne rezultate na takmičenjima iz različitih predmeta, odgovara jednostavno i detinje iskreno. „Volim da se takmičim i da na kraju školske godine dobijem ovoliko nagrada,“ ogovara dok su joj ruke zauzete knjigama i diplomama, nakon svečanosti za Vidovdan, kada Opština Vladičin Han nagrađuje odlikaše. Otkriva nam i tajnu kako to postiže – možda jeste malo teže, ali učestvuje na takmičenjima iz težih predmeta, na kojima češće imaju testove i tako uči.

Jovana Ilić

Jovana na tabeli nagrađenih učenika zauzima najviše kolona – prvo mesto iz muzikčke kulture u pevanju tradicionalnih pesama i treće na „Književnoj olimpijadi“ i to na republičkom nivou. Sa okružnog: drugo iz biologije, Smotre recitatora „Pesniče naroda mog“, tehnike i tehnologije u praktičnom radu po zadatku i treće na „Književnoj olimpijadi“ kao i u ekipnom takmičenju u odbojci. Na onima nižih nivoa, tu su još i matematika i likovno.

Vidovdan

Njena velika ljubav je i pevanje. Ona je među devojčicama „Svetog Save“ koje plene izvođenjem tradicionalne muzike i koje zauzimaju prva mesta na republičkom nivou. Kroz godinu dana biće srednjoškolka i ima u planu da upiše prirodno-matematički smer.

„Već sam planirala da upišem matematički smer, kako bih postala arhitekta,“ kaže bez dvoumljenja.

U porodici Ilić, na ponos majke, Violete i oca, Dalibora tradicija je osvajanje nagrada. Jovanina četiri godine satrija sestra, Teodora, takođe je u svojoj Osnovnoj školi, „Svetom Savi“ ostala upamćena po nagradama sa različitih takmičenja, što se nastavilo i u srednjoj školi u Vranju. Razlikuje ih to što Jovana voli pevanje, a Teodra poeziju, i za sobom već ima nekoliko izdatih zbirki pesama.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.