Privatizacija od tri dana

Autor: Lj. P.

Za proces transformacije društvenog u privatni kapital u Vladičinom Hanu malo je reći da se odvijao pod čudnim okolnostima. Toga su u vreme kada je počeo, bili svesni mnogi , pa i radnici, iako je ceo proces od strane vlasti i onih koji su se okoristili o njega, dizan na pijedestal, a na kraju podvučen sa jednim – mora!

Epilog privatizacije sada je više nego očigledan, a ovo je prilika da se podsetimo kako je to bilo u Undustriji građevinskog materijala „Balkan brik“, jednom od tri najstarija preduzeća u hanskoj opštini koga je tranzicija dotukla, da bi Han posle toliko vremena ostao i bez tradicionalne proizvodnje građevinskih blokva i crepa. U istoriji Agencije za privatizaciju trebalo bi da bude upisana kao rekorder – sa najkarćom privatizacijom koja je potrajala samo tri dana.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

2 thoughts on “Privatizacija od tri dana

  1. Kada šleper pun para stigne od gazde iz EU, nešto se mora dati! E, šta su tadašnje vlasti dale, a uz amin i blagoslov radničke klase i ponekoliko glasnogovornika ili dupeuvlakača tadašnjih rukovodilaca tih preduzeća. Balkan brik, Delišes, Hanplast, Žičara, Sloga, Fopa, Betonjerka!!!
    Pa malo li je??? Imovina navedenih firmi je imala veću vrednost od tog famoznog šlepera koji je u hotel u BG ušao u garažu! Plen podelila DOS i tadašnja vrhuška, malo se dalo i ovim našim muljatorima i kraj! A, pazite il se setite, sve navedene firme su bile unikat Srbije….
    Strahota za grad, strahota i za one koji su sebe ušićerili u to nešto malo bogatstva! Na onome svetu vam to neće trebati, ali uništili ste ljude Hana!
    Imate li bar malo stida?

  2. Sve je to lopovska banda ucinila,ljudi su dobili sudska izvrsna resenja ali kada ce doci red da naplate,a ti koji su bili halapljivi za neku mizernu cifru dali dupe ali onaj odozgo sve vidi pre ili kasnije docice na naplatu😆😆😆

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.