Kandidat za predsednika opštine Vladičin Han, Biljana Kostić porodici Marković u Dupljanu uručila agregat

Zakupljeni termin

Porodica Gorana Markovića u Dupljanu, kod Vladičinog Hana, bila je dva dana bez struje. Jutros je Biljana Kostić, kandiadat za predsednika opštine ispred liste „Dr Nenad Popović – Domaćinski za Vladičin Han“ posetila ovu porodicu sa saradnicima i uručila im agregat.

„Markovići su od subote bez struje. To je nešto što nakon 17. decembra nećemo dozvoliti, da bilo ko bude bez struje, ali i bez puteva. Oni su od glavnog puta udaljeni oko 4,5 kilometara, koliko asfalta nedostaje da bi imali normalne predispozicije za život na selu u 21. veku,“ kaže Kostićeva.

Ova porodica se bavi poljoprivredom. Jedna je od ređih koja ima pet krava. Od toga su četiri steone, a jedna sa teletom. Za svoje potrebe gaje i svinje i živinu, kao i sve ono što im je potrebno od biljnih kultura, ukoliko uspeju da ih očuvaju zbog najezda divljih svinja, koje par godina unazad pustoše sela.

Da bi ostali na selu i uspeli da održe to malo stočarstva koje je na izdisaju u opštini Vladičin Han, neophodan je asfalt do svakog sela, kao i zaseoka. To je i jedan od prioriteta Biljane Kostić, kandidata za predsednika hanske opštine na listi „Dr Nenad Popović – Domaćinski za Vladičin Han“, kao i njenog predsednika dr Popovića.

Kostićeva ujedno poziva i sve građane hanske opštine da pokažu solidarnost i da nakon jučerašnjeg kolapsa i kvara na dalekovodu, kada je veći bro sela i deo varoši ostao bez struje, pomognu svima kojima je to potrebno. Takođe, i na čišćenju snega, posebno u brdsko-planiskom delu opštine.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.