Danas služba za čišćenje snega u džepskom kraju

Auitor: Lj. Pavlović

Sela u džepskom kraju, kako javlja Han info, danas su na listi prioriteta za čišćenje snega. Prvi na listi bio je pravac Džep-Sastav reke, a zatim i Ljutež. Prema istom izvoru, mehanizacija je maksimalno angažovana, a pored snega, dodatni problem prave polomljene grane, koje su zakrčile puteve.

Na drugom kraju hanske opštine, u selima na granici sa vranjskom opštinom – od dela Kacapuna pa do Urmanice, meštani negoduju. Jeadn od njih je i predsednik Saveta MZ Ravna Reka, Davor Milosavljević, koji je reagovao na jučerašnju izjavu direktora Komunalnog preduzeća, Gorana Radivojevića, gde se između ostalog kaže da se juče „radilo u gradu i prigradskim delovima, dok iz brdskog područa niko nije zvao.“ Milosavljević pita – šta to znači?

„Da li pod tim „niko“ spada i Ravna Ravna? Kako da im se ljudi jave? Zna li se da tamo nema signala’,“ pita on.

Put ka tom selu, ali i još pet koja takođe koriste istu saobraćajnicu, spada u državni, tačnije II-B reda, i u nadležnosti je Preduzeća za puteve. Međutim, problem žitelja koji su u tom delu opštine ne predstavlja samo glavni, već i atarski putevi. U vreme jačih zima nemoguće je da ostarelima dođu deca i probiju se do mahala, da bi im odneli makar namirnice. Dugi niz godina, oni, a verovatno i još neki delovi, kažu žitelji, su stalno na margini prioriteta, koje određuje opštinska služba za investiocije. Takođe i to da, kada se čisti, nekada se to čini površno, sa gimilama snega na sred puta, kao na fotografiji.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Danas služba za čišćenje snega u džepskom kraju

  1. Put je ociscen danas. Struje u nekim mahalama nema vec treći dan. Na broj za Prijavu kvara 017431961 niko se ne javlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.