Danas služba za čišćenje snega u džepskom kraju

Auitor: Lj. Pavlović

Sela u džepskom kraju, kako javlja Han info, danas su na listi prioriteta za čišćenje snega. Prvi na listi bio je pravac Džep-Sastav reke, a zatim i Ljutež. Prema istom izvoru, mehanizacija je maksimalno angažovana, a pored snega, dodatni problem prave polomljene grane, koje su zakrčile puteve.

Na drugom kraju hanske opštine, u selima na granici sa vranjskom opštinom – od dela Kacapuna pa do Urmanice, meštani negoduju. Jeadn od njih je i predsednik Saveta MZ Ravna Reka, Davor Milosavljević, koji je reagovao na jučerašnju izjavu direktora Komunalnog preduzeća, Gorana Radivojevića, gde se između ostalog kaže da se juče „radilo u gradu i prigradskim delovima, dok iz brdskog područa niko nije zvao.“ Milosavljević pita – šta to znači?

„Da li pod tim „niko“ spada i Ravna Ravna? Kako da im se ljudi jave? Zna li se da tamo nema signala’,“ pita on.

Put ka tom selu, ali i još pet koja takođe koriste istu saobraćajnicu, spada u državni, tačnije II-B reda, i u nadležnosti je Preduzeća za puteve. Međutim, problem žitelja koji su u tom delu opštine ne predstavlja samo glavni, već i atarski putevi. U vreme jačih zima nemoguće je da ostarelima dođu deca i probiju se do mahala, da bi im odneli makar namirnice. Dugi niz godina, oni, a verovatno i još neki delovi, kažu žitelji, su stalno na margini prioriteta, koje određuje opštinska služba za investiocije. Takođe i to da, kada se čisti, nekada se to čini površno, sa gimilama snega na sred puta, kao na fotografiji.

One thought on “Danas služba za čišćenje snega u džepskom kraju

  1. Put je ociscen danas. Struje u nekim mahalama nema vec treći dan. Na broj za Prijavu kvara 017431961 niko se ne javlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.