Književno veče Ljubomira Manasijevića i „Pesme našeg zavičaja“

Autor: Lj. Pavlović

U Centru za kulturu u Vladičinom Hanu nedavno je održano knjževno veče na kome je Ljubomir Manasijević, profesor u penziji, predstavio svoju četiri zbirke pesama: „Putokazi“, „Darivanje nadarenih“, „Trezor lirske duše“ i „Moralno samoubistvo na životnom klatnu“. Publici se predstavio svojim stihovima, koje je govorio sa specijalnim gostima, Draganom Stankovićem Mitketom, glumcem Narodnog pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja i Miodragom Stošićem, pesnikom, mladim Hančaninom koji živi i radi u Beogradu, ali su promociju, na zadovoljstvo publike, ulepšali i zapevavši, što i ne čudi kada su se na jednom mestu našle umetničke duše.

O Manasijevićevom stvaralaštvu govorili su Ana Mitić Stošić, Suzana Zafirović Pecevski i Dragan Ilić – ujedno i recezenti ovih zbirki pesama. Stihove su kazivale su i učenice, Jana Ivanović i Nađa Stojković. U muzičkom delu programa nastupio je hor „Maternja Melodija“ pod vođstvom profesora, Milana Simonovića.

Iza Ljubomira Manasijevića (72) do sada su ukupno četiri zbirke pesama: još iSvoje pesme Manasijević objavljuje na društevnim mrežama, u zbornicima. Član je Saveza književnika u otadžibini i rasejanju i Udruženja USUD Ava Justina iz Vranja.

Manasijević je rođen u hanskom selu, Ostrovici. Nakon završenen osnovne škole u Stublu, školovanje je nastavio u Učiteljskoj školi u Vranju, a zatim je muzičko vaspitanje završio u Skoplju.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.