Mladi vole naučnu fantastiku

Pandemija korona virusa tokom protekele dve godine ljudima je promenila ustaljene navike. Veliki broj je bio prinuđen da se odrekne izlazaka i druženja, ali su neki pronašli nove prijatelje – knjige. Tako je gradska biblioteka u Vladičinom hanu u toku prošle godine uspela da upiše nove članove, njih 124.

„Uprkos otežanim okolnostima rada, prošle godine upisali smo 124 nova čitaoca. Na pozajmnom odeljenju ukupno je čitalo 556 članova, a na dečjem, 362. U toku prethodne godine primetan je blagi porast čitalaca na Dečjem odeljenju. Statistika pokazuje da žene čitaju u većem broju. Dosta studenata koristi našu stručnu literaturu za pripremu ispita, kao i za pisanje seminarskih i diplomskih radova, “ kaže Jasmina Mitić, bibliotekar.

Prema njenim rečima, najviše se čita beletristika, po pravilu žene, ali i penzioneri. Kada su u pitanju deca, lektira, a među mladima sve su popularniji naučna fantastika i stripovi. Biblioteka ima i izuzetne knjige grčke mitologije, koje su takođe populrane među decom. Ukupni knjižni fond kojim raspolažu je 30.940 knjiga. Godišnja članarina je 500 dinara za odrasle, 300 za srednjoškolce, dok je za prvake članstvo besplatno.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.