Muzika iz kafića do zore

Autor: Lj. P.

Taman kada su Hančani pomislili da je uveden neki red što se tiče rada ugostiteljskih objekata i puštanja glasne muzike, sinoć se opet pokazalo da odluke ne važe za sve. Do kasno u noć čula se preglasna muzika iz jednog od kafića, zbog čega građani negoduju.

“ Budna zoru dočekuje, jer nadležne službe ne rade svoj posao. Primorana sam da slušam muziku iz susednog kafića do 04 h. Bravo za sve nadležne!Bolje reci niko nije nadlezan, na sve brojeve koje sam zvala,“ napisala je Divna Stanojković na svom fb profilu.

Divna živi u Beogradskoj ulici, na samom njenom početku. Ona nije jedina koja nije mogla da spava. Muzika je odjekivala i na drugom kraju grada, sa suprotne obale Južne Morave. Muzike uživo sinoć, kao i skoro svakog vikenda, bilo je sinoć u centru grada. Po oceni većine građana, svakako, preglasne, ali nije poznato da li je u Vladičinom Hanu ikada merena buka. Kako je onima koji žive bliže kafićima, to samo oni znaju. Ipak, u centru Hana, posle ponoći radnim danima i dva sata nakon ponoći, vikendom, prema poslednjoj odluci odbornika Skupštine opštine Vladičin Han donetoj pre par godina, muzika se utišava, za razliku od pojedinih. Uz sve, tu je i luna park, koji je možda i najtiši, za razliku od perioda kada je vašar, a noću, u sitne sate, čuje se vriska mladih koji za sobom ostavljaju haos u prakovima i na sportskom centru.

Kontrolu rada ugostiteljskih objekata u obavezi je da obavlja Komunalna inspekcija, ali i policija.

Ilustracija: pixabay

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.