„Na noge“ biračima u Poljani

Autor: Lj. Pavlović

Nije nikakvo čudo da u vreme predizborne kampanje političari idu narodu „na noge“ i bez poziva. Tada im niko nije bliži od njega, pa što se mora nije teško, dok se uloge nakon izbora, menjaju za 360 stepeni.

Međutim, jedno naselje u Vladičinom Hanu posetila su njih dvojica, nosioci lista, na poziv nezadovoljnog naroda koji neće više političarima „na noge“, već obrnuto.

Prvi je na društvenim mrežama dolazak najavio Nenad Mitrović, nosilac istoimene liste ispred Demokratske stranke za lokalne izbore, sadašnji kandidat kao i bivši narodni poslanik, ali i nekadašnji predsednik Opštine Vladičin Han. Zatim i Petar G. Stošić, kandidat za predsednika a, takođe, i za narodnog poslanika sa liste socijalista, koji i sam živi u Poljani.

Problemi koji muče meštane dela naselja su prvenstveno loše ulice, pa je jedna ponela šaljivi naziv „Nutela“, u situaciji koja ni malo nije smešna, nepostojanje kanalizacije i klizište, koje sa pojavilo još nakon bombardovanja, 1999. godine.

„Svaka kuća mora da ima rešene otpadne vode, kanalizaciju u ulice. Kada se reši problem atmosferske vode, može da počne i rešavanje klizišta. Što se tiče puteva, pogledajte kakve puteve imaju oni koje ste birali, za paketiće. Predsednik ne mora da bude poznat, ali mora da bude koristan, a demokratija je kada poštuješ obaveze, ali imaš i prava i kada se ne plašis predsednika Opštine, već se on plaši naroda. A vi ćutite jer dete radi u „Teklasu“, “ rekao je, između ostalog, Mitrović sugrađanima, podsećajući ih da „moramo da snosimo odgovornost za ono za šta smo glasali.“

Nenad Mitrović

On se osvrnuo na period svog mandata predsednika, od 2008. do 2012. godine, kada je glavna saobraćajnica kroz Poljanu asfaltirana i kada ga meštani „nisu glasali jer su se radovi odužili“, na „održavanje čistoće varoši na visokom nivou u to vreme“, ali i planove izgradnje infrastrukture, gde su pored gorućih problema od kojih su do danas nekjo uvek nerešeni i izgradnju dečjeg igrališta, koje se takođe godinama obećava.

Petar Stošić je istakao da, kao neko ko je ceo život proveo u Poljani, je upravo jedino rešenje da probleme koji tu godinama postoje reši, a garant za to je podrška centrale SPS-a.

Petar G. Stošić

„Godinama se obećava da će da se reše problemi, ali nismo imali prave predstavnike koji bi nešto pokrenuli u Opštini. Ovde živi između 1.500 i 2.000 ljudi, koji glasaju u dve izborne jedinice. Danas od vas jasno tražim podršku. Klizište ne može da se reši trajno bez pomoći države, za šta treba oko četiri miliona evra. Uz pomoć države, može a onda i ostalo – kanalizacija, putevi. I ja ovde živim među vama kao, nadam se, dobar komšija. Znate moju porodicu, ovde će odrastati i moja deca,“ rekao je on.

U njegovom planu rada je takođe izgradnja igrališta za decu u Poljani, verovatno jedinom naselju u Vladičonom Hanu koje nema kutak za mališane, kakve su dobila čak i mnoga sela. Na pitanje o budućim koalicijama, Stošić je podvukao da na koaliciju može da pristane samo uz uslov da on bude prvi čovek hanske Opštine, a u suprotnon neće biti nikakve saradnje sa bilo kojom partijom. Tom prilikom je istakao da lokalna samouprava postoji da bi bila u službi građana, a ne obrnuto.

Probelm sa ulicama, kako smo saznali od žitelja, postoje u Njegoševoj, Save Kovačevića, u još nekim manjim uličicama koje su uz to većinom i „slepe, ali i u drugom delu istog naselja, takođe su stanari suočeni sa istim problemima.

Poljanu su još neki predstavnici posetili i pre ovoga, neki će možda do izbora, lično ili preko agitatora, a neki možda i ne.

Fotografije: skrinšot sa fb

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.