Na obukama u Šapcu i predstavnici iz hanske opštine

U Trening centru Šabac nedavno su organizovani  drugi „Think Camp“ – regionalni skup na kome se govorilo o obrazovanju, profesionalnoj orijentaciji i uspešnim merama koje doprinose zapošljavanju, kao i obuka o pricipima “plave ekonomije”, objavljeno je na sajtu Opštine Vladičin Han.

Govornici su bili prof. dr Ivan Anić,z Instituta za moderno obrazovanje iz Beograda, Kristof Pixler, iz Talent Centra Grac iz Austrije,  Radomirka Žiža, iz Nacionalne službe za zapošljavanje, Apatin,  Aleksandra Brkić, iz organizacije HELP,  Jana Hudecova Zabunov, ipredstavnica Akademije ženskog preduzetništva i Aleksandar Stojilković, profesor Tehničke škole u Vladičinom Hanu. Stojiljković je govorio o iskustvima te škole u dualnom obrazovanju koje funkcioniše već nekoliko godina u oblasti autoindustrije i prerarde drveta.

SEED Step III regionalni program realizuju Volkshilfe Solidarität sa regionalnim partnerom TARA IC i lokalnim partnerima Syri i Vizionit i Novosadski humanitarni centar. Program finansiraju Austrijska razvojna agencija (ADA) i Volkshilfe Solidarität.

Regionalni kamp u Šapcu o obrazovanju i zapošljavanju , foto sa sajta opštine Vladičin Han

U Šapcu je držana obuka i o principima „plave ekonomije“ – održivom korišćenju resursa u proizvodnji i zaštiti životne sredine, reciklaži i ponovnoj proizvodnji, obnovljivim izvorima energije, kao i smanjenju otpada u najširem mogućem smislu, bilo da se odnosi na resurse, vreme ili energiju. Primena navedenog je prikazana na primeru proizvodnje organskih pečurki i povrća Ekofungi, čiji je slogan „From waste to taste“.

Na obuci su učestvovali dobitnici SEED Step III grantova iz Apatina, Kule i Vladičinog Hana.Obuka je organizovana kao deo SEED Step III projekta, u okviru Centra za kompetencije u hortikulturi Šabac.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.