Cene na pijaci blago padaju

Na zelenoj pijaci danas uobičajena gužva. Oni koji se još uvek nisu snabdeli za zadušnice, kupuju na tezgama. Cene se baš mnogo ne razlikuju od onih u mareketima ili piljarama, čak kod nekih nakupaca možete proći i skuplje, ukoliko ne znate koliko šta košta. Iako blago padaju, teško da će dostići one lanjske.

Cenu i dalje „drži“ sezonsko povrće, a jedino su krastavci nešto pojeftineli. Kilogram se može kupiti i za 70 dinara, dok je parajdaz i dalje 200, ali onaj manje kvalitetniji se može naći za 150 dinara. Kilogram kupusa je 60-70 dinara, isto koliko i šargarepa. Crni luk, svakodnevno zastupljen u našoj kuhinji je oko 70 dinara, a krompir, mladi, oko 130, dok je onaj lanjski za oko 40 dinara jeftiniji.

Sezonsko voće, jagode i trešnje su po 200 dinara. Toliko košta i kilogram nektarina, breskvi i kajsija. Kilogram lubenice je oko 250 dinara. Južno voće, zbog sezonskog, domaćeg, za nekih desetak dinara je jeftinije u odnosu na period od pre mesec dana, pa za kilogram banana ili pomorandži treba izdvojiti 130 dinara.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.