Odgovor JP „Putevi Srbije“ ko i gde odvozi strugani asfalt iz Beliševa

Autor: Lj. Pavlović

Početkom ovog meseca meštani dve mesne zajednice, Beliševa i Ravne Reke, gde je u toku rekonstrukcija državnog puta IIB-473 u toku, obavestili su nadležne da je u više navrata bilo bespravnog odvoženja grebanog asfalta koji je u potpunosti skinut od Jovca do Beliševa, ali i da je nedavno kamionima počelo odvoženje istog. Od JP „Putevi Srbije“ u čijoj je nadležnosti navedeni put, dobili smo odgovor ko i gde odvozi asfalt, koji objavljumeo u celosti.

„U skladu sa ugovorom između JP,,Putevi Srbije“ i Opštine Vladičin Han strugana asfaltna masa dobijena prilikom rehabilitacije državnog puta IIB-473 je od strane JP,,Putevi Srbije“ ustupljena je Opštini Vladičin Han za uređenje opštinskih i nekategorisanih puteva. Po ugovoru opština Vladičin Han se obavezala da struganu asfaltnu masu preveze sopstvenim transportnim vozilima. Struganjem starog asfalta od bitušljinka dobijena je strugana masa u količini od oko 610 m3. Struganu masu tokom rehabilitacije puta čuva izvođač radova na deponiji. Nadzorna služba je dobila informaciju od strane izvođača radova da je bilo otuđenje grebanog asfalta sa deponije od strane meštana. Izvođač radova je podneo prijavu za otuđenje grebanog asfalta 19.02.2024. godine. Ministarstvu utrašnjih poslova, Policijskoj stanici Vladičin Han. Količinu strugane mase koja je ostala na deponiji od oko 486 m3 je opština Vladičin Han od 12.03.2024. do 16.03.2024. preuzela i prevezla na svoju deponiju u krugu fabrike ,,Betonjerka Vladičin Han“. Zapisnik o preuzimanju asfaltne mase sačiniće se kada ona bude ugrađena na lokalnim putevima,“ stoji u odgpovoru Nadzornog organa JP „Putevi Srbije“, koji je potpisao A. Đorđević.

U prilogu možete pogledati zahtev Opštine Vladičin Han od 11. oktobra prošle godine za lagerovanje grebanog asfalta sa navedenog državnog puta, za asflatiranje četiri deonice – do škole, crkve i do dva nepokretna deteta, ali ne piše gde, kao i ugovor i rešenje između JP „Putevi Srbije“ i Opštine Vladičin Han o ustupanju istog od 3. novembra 2023. godine.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.