OŠ „Sveti Sava“ proslavila 28. rođendan uz priredbu i dodelu nagrada najboljima

Dodelom nagrada najboljim učenicima i nastavnicima uz priredbu koja je razgalila srca prisutnih, danas je u Centru za kulturu u Vladičinom Hanu obeležena školska slava, Sveti Sava i 28. rođendan istoimene škole u ovom mestu. Uz hor, pod vođstvom nastavnika, Milana Simonovića i priredbu, za koju je „glavni“ krivac, nastavnica Olivera Kostić, sa kolegama, koja nas je vodila kroz vreme od Svetoga Save pa do donašnjih dana, a koja je izmamila suze mnogima pa i direktoru škole, Draganu Dimitrijeviću, više od sat vremena proteklo je kao tren. Poseban spektakl bio je kada se jedan broj nastavnika pridružio školskom horu uz „Odiseju“.

Ovaj veliki pravoslavni praznik učenicima i zaposlenima u školi, kao i svim pravoslavnim vernicima, čestitao je direktor škole „Sveti Sava“, Dragan Dimitrijević. On se osvrnuo na savremena svetska dešavanja i težnji šačici ljudi da prekrajaju svet prema svojim vizijama, da obezvrede ljudski život do krajnjih granica, da nas ponize i unište, da nas smanje na njihovu željenu projekciju, što je, kako je rekao, nama dalo podsterk da se stoički borimo i pobeđujemo u toj borbi, ističući da – ovaj narod nije navikao na lep i pravedan život, tako dan njihova projekcija straha više daje snagu nego li rađa strah.

„Mi danas proslavljamo 28 godina postojanja i rada, uspeha i napretka, vere i pobede, ili sanjamo Savin san…I naš put je bio trnovit ko što je bio Svetog Save, ali put koji nas vodi ka uspehu. Naš obraz nema cenu, jer naš obraz su naša deca, njihovi roditelji, moje drage kolege i svi uposleni u školi,“ reako je Dimitrijević.

Škola danas ima 506 učenika, 81 zaposlenog sa 30 odeljenskih zajednica. I to je, prema rečima direktora, -problem koji ne mogu da reše jer nas je sve manje.

„Iz godine u godinu, a samo za dve godine za koje se nismo družili, skoro nas je u kolektivu za 90 učenika manje. Iz tih razloga i treba da se svi trgnemo, da zajedničkim snagma zahtevamo od države rešavanje socijalnih nepravdi, nejednakosti među porodicama, smanjenje socijalnog raslojavanja, jačanje porodice i posebno ekonomski položaj majke unutar porodice,“ poručio je Dragan Dimitrijević, direktor škole.

On je uručio zahvalnice kolegama koji su u protekle dve godine, za vreme korone, opravdali čast škole osvajanjem nagrada na republičkim takmičenjima sa svojim učenicima. Nagrade su dobili: Danijela Stijičević, profesor fizike, Maja Dodić Đorđević, Ivanka Milnaović, Dušica Milenković, Biljana Ristić, Ljiljana Popović, Danica Stanković, u penziji, profesori razredne nastave, Zoran Ristić, profesr tehničkog, Olivera Kostić, profesor srpskog jezika, Milan Simonović, profesor muzičkog, Milan Marković, profesor fizičkog, Lidija Tašić, profesor biolgije i Goran Ilić, profesor tehničkog.

Určune su i posebene zahvalnice organizacijama i pojedincima: na prvom mestu Opštini Vladičlin Han, čijih predstavnika nije bilo danas na ovom dograđaju, preduzećima „Kavim Jedinstvo“, „DN kompani“, „Hanput“, privatnoj radnji „Ruki bebe“ i Turističkoj orgnaizaciji „Bavka turs“ iz Donjeg Bunibroda kod Leskovca.

Pregršt nagrada dobili su učenici svih škola koji su učestvovali na konkrsu za najbolje literarne i likovne radove. U nižim razredima to su: Dunja Mihajlović, Dunja Stošić, Mateja Jovanović, Nikola Veljković, Nikolina Antić i Danica Mitić, a u višim: Elena Antiić, Lara Stanković, Jovana Ilić, Neda Mitić i Anastaija Nikolić. Na literarnom konkursu nagrade su dobili: Bogdan Stojilković, Jana Stanković i Veselim Mihajlović od prvog do osmog razreda i u višim razredima: Anastasija Nikolić, Neda Mitić i Milan Ranđelović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.