Ostvaren i cilj i plasman

Takmičarska sezona sportskih selekcija Osnovne škole „Sveti Sava“ uspešno je zvaršena danas učešćem rukometašica na Državnom prvenstvu i zauzimanjem šestog mesta u Srbiji. Kako kaže njihov trener i nastavnik fizičkog vaspitanja, Milan Marković – u odličnoj utakmici za peto mesto, za nijansu su bile bolje njihove vršnjakinje iz Zemuna i pobedile sa 22:18.

“Državna prvenstva održana su nakon Uskršnjih praznika, imali smo plasman dve naše selekcije pionirki, po prvi put. Nakon 22 godine, dva Državna prvenstva u jednoj, u futsalu i rukometu! U futsalu osmo mesto na nivou zemlje a, u rukometu, šesto. Uspeh je utoliko veći jer je bilo malo vremena za pripreme. U tom periodu preležao sam teži oblik virusa korona, pa velika zahvalnost sledi kolegi, Jovici Saviću, koji je održao futsal selekciju u odličnoj takmičarskoj formi,“ kaže Milan.

Futsal ekipa

On ističe da su veliku pomoć oko uslova za rad dobili od uprave škole. Zaposleni su se od početka godine odrekli dela zarade, da bi obezbedili preko potrebnu finansijsku podršku za svoje učenike.

Nastavnik Milan Marković sa svojom ekipom

„Rukometna selekcija je dokazala svoj kvalitet, s obzirom na to da nam je ovo bilo prvo učešće na Državnom prvenstvu. Po proceni svih prisutnih kolega na njemu, već nas vide, po rezultatima, kao učesnike i u sezoni 2022/23, što je velika čast i priznanje za našu školu. Moja je velika radost što devojočice vole sport i spremne su na istrajan rad, tako da najveća zahvalnost ide, naravno, pre svega njima, od temperamentnog nastavnika,“ zaključuje kroz osmeh, nastavnik Milan.

Na svom fb profilu on, i članovi stručnog tima su im poručili – Zlatne devojčice, zlatnim slovima biće upisan vaš trag uspeha, kao podsticaj budućim selekcijama.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.