Poljana – nedelju dana nakon čišćenja

Autor: Lj. P.

Kolika nam je svest, ili imamo li je uopšte, o ekologiji, komunalnoj situaciji ili kulturi stanovanja? Sudeći po Poljani, naselju u vezi koga ima najviše pritužbi na manje ili veće deponije, ako je ima, onda je na jako niskom nivou. Ili, u manjini. A nije prošlo ni desetak dana od velike akcije čišćenja. Druga lokacija, ali stara priča.

Izgovor da je malo kontejnera, ako deponija ima pored njih, u dolinama, šumarcima, npr. stari Dom zdravlja, ne „piju“ vodu, komentarišu čak i neki žitelji. Sa sigurnošću tvrdimo da u nekim naseljima ima duplo manje kontejnera, ali ne i ovakvih đubrišta. Osim toga, za kabasti materijal Komunalno preduzeće po pozivu dolazi besplatno, pa ne postoji potreba odlaganja istog pored kontejnera ili odvoženja naokolo. U takvoj situaciji, jedino rešenje moglo bi da bude kažnjavanje, jedini preostali jezik koji bi možda neki razumeli.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Poljana – nedelju dana nakon čišćenja

  1. Postovani, verujem da bi postojece stanje moglo da se reši sistemski: 1) da komunalno predizeće uvek ima kontejner više (prazan) u odnosu na količinu smeća na odredjenom mestu
    2) Da komunalna policija (inspekcija) uvede mere ( kazne ) za one koji bacaju smece pored kontejnera iako je postojalo mesto u kontejneru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.