Zbog hladnoće, nastavalja se grejna sezona, a u „Srbijašume“ ogrev još po straoj ceni

Autor: Lj. Pavlović

Letnje temperature vazduha proteklih desetak dana zavarale su nas da je kraj grejnoj sezoni. Danas je temperatura drastično pala, pa se dimnjaci ponovo dime, iako su mnogima zalihe drva, na koja se veći broj domaćinstava greje u ovom kraju, već pri kraju. U Šumskom gazdinstvu iz Vrajna zaliha još uvek ima, a cena ogreva je još iz 2022. godine.

„Prema zvaničnom Cenovniku osnovnih proizvoda šumarstva – drvnih sortimenata od avgusta 2022. godine JP „Srbijašume“, cena za višemetarsko ogrevno drvo prve klase i za ogrevno drvo tvrdih lišćara prve klase na šumskom kamionskom putu je 4.790 dinara po metru kubnom. Cena ogrevnog drva mekih lišćara i četinara prve klase na šumskom kamionskom putu je 3.206 dinara po metru kubnom,“ podaci su koje smo dobili iz JP „Srbijašume“.

Na pitanje da li bi građani trebalo da očekuju nove cene ogreva za narednu grejnu sezonu odgovor je da – skladu sa Zakonom o javnim preduzećima, odluku o izmeni cena proizvoda šumarstva donosi Nadzorni odbor JP „Srbijašume“, uz saglasnost Vlade Republike Srbije.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.