Roditelji ne žele više da plaćaju preskupe udžbenike za svoju decu

U ponedeljak, u 19 časova u Centru za kulturu u Vladičinom Hanu boraviće predstavnik Fondacije Alek Kavčić, profesor Kavčić. O tome su nas juče obavestili roditelji koji vest o dolasku Kavčića dele i na društevnim mrežama, kako bi se što veći broj okupio i konačno se izborili za besplatne ili barem jeftinije udžbenike za svoju decu.

„U nekim školama među jednim brojem prosvetara ideja o besplatnim udžbenicima već nailazi na otpor. Knjige su preskupe. Sada kada cene svega divljaju svakodnevno, mnoge porodice neće biti u mogućnosti da ih kupe. A i postavlja se pitanje, zbog deca ne bi dobila besplatne knjige kada postoji mogućnost ,“ kaže jedan od roditelja koji nas je kontaktirao.

Mogućnost dobijanja besplatnih udžbenika za sve osnovce najavio je nedavno predsednik opštine, Goran Mladenović. On je prilikom svečanosti povodom otvaranja novog dela vrtića, kojoj je prisustvpovao i ministar prosvete, Branko Ružić , najavio zalaganja da se obezbede besplatni udžbenici za narednu školsku godinu za sve učenike osnovnih škola.

Knjige za osnovce menjaju se skoro svake školske godine, ako ne iz svih predmeta ono barem iz nekog, pa je stare teško koristi. Za nove, roditelji moraju da izdvoje po više hiljada dinara, a otplate ih više meseci pre nego što ih dobiju.

2 thoughts on “Roditelji ne žele više da plaćaju preskupe udžbenike za svoju decu

  1. Ne protive se besplatnim udžbenicima nego nametanju izbora udžbenika. Uvodimo besplatne ali morate koristiti iz Fondacije Kavčić a tu nema odobrenih udžbenika. Ne širite dezinformacije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.