Treći dan potrage za mladićem na Vlasini

Već tri dana na Vlasinskom jezeru nema traga Nikoli Miljkoviću (28) iz sela poreklom iz sela Togačevce, u opštini Lebane, koji je prekjuče nestao nakon prevrtanja skutera na sred jezera. Skoro 24 sata po incidentu, tek juče su stigli ronioci žandarmerije iz Beograda. Prvog dana nakon što su se dva mladića prevrnula sa skutera na jezeru oko 15 časova, na Vlasini su samo dežurale ekipe policije i hitne pomoći.

Prema izvorima Jugmedie, grupa mladića iz okoline Lebana i Leskovca bila su na odmoru na Vlasini. David Denčić (24) koji je sa nestalim mladićem, Nikolom, pao u jezero sa skutera, je vlasnik istog.

„Niko nije ni primetio da nisu obukli spasilačke prsluke, koje smo svi nosili prilikom vožnje. Kada su pošli, jezero je bilo mirno. Međutim, oblaci su se brzo spustili, vetar je počeo da duva, i pravio talase od sedamdesetak santimetara. To nas je uznemirilo i svi smo pogledali ka jezeru, ali Davida i Nikole nije bilo,“ rekao je Jovan za Jugmediu.

On i Miloš Nikolić su pronašli čamac i pošli u potragu za drugovima. Jednog od njih su primetili možda nakon pola sata, a dalje i skuter. Uspeli su da dođu do Davida i izvuku ga iz vode, ali drugog mladića nigde nije bilo. Zbog straha da se čamac ne prevrne usled jakog vetra, vratili su se na obalu, gde su od Davida saznali da je, i pored toga što je pokušao da brata koji je iznemogao održi iznad vode, nije uspeo.

Grupa mladića je kupila još jedan sonar jer, kako su rekli “ koliko su videli, žandarmerija je dovela samo jednog ronioca.“ Nikolini roditelji su prekisinoć doputovali iz Francuske, gde rade i on i stariji brat. Svi su ogorčeni što na Vlasini nema spasilaca i što je prava potraga počela dan nakon incindenta.

Na društvenim mrežama sada se mogu videti upozorenja da se ne preporučuje kupanje u njemu neiskusnim plivačima, pa čak i onim vičnima, zbog promenljive temperature vode, usled čega nastupaju i grčevi. Na Vlasini, i pored toga što skoro svake godine jezero uzme po jednu žrtvu, spasilaca nema.

Fotografija: Jugmedia

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.