Tri ekipe Tehničke škole iz Hana pokupile sve tri nagrade

Među konkurencijom od 15 ekipa, učenici Tehničke škole iz Vladičinog Hana su na ovogodišnjem Republičkom takmičenju u programiranju robota osvojili sva tri prva mesta. Tri ekipe učenika, osvojile su tri nagrade, što nije iznenađenje jer učenici ove škole i proteklih godina se nisu vraćali bez uspeha sa takmičenja.

Ove godine za to su zaslužni: Lazar Marković i Ognjen Kanazir, ekipa koja je zauzela treće mesto, Vojin Radovanović i Milan Pešić, osvajači drugog mesta. Njihov mentor je bio profesor Mlađan Mladenović.

Lazar Marković i Ognjen Kanazir
Milan Pešić i Vojin Radovanonović

Ekipi profesora i mentora, Nebojše Mladenovića – Ognjenu Đorđeviću i Lazaru Živkoviću pripalo je prvo mesto.

Lazar Živković i Ognjen Đorđević

Glavni utisak sa ovog nadmetanja, pored dominacije i satisfakcije za uložen trud i znanje, je fer i korektna borba svih ekipa. Ono što je je još lepše je druženje svih takmičara i mentora, koje prelazi u tradiciju.

Učenici i mentori iz Kruševca, Zaječara i Vladičinog Hana

Pored ekipa iz Vladičinog Hana na takmičenju su učestvovali i učenici tehničkih škola iz Beograda, Novog Sada, Čačka, Kruševca i Zaječara.

Tehnnička škola je i na poslednjem Republičkom takmičenju u programiranju, koje je održano 2019. godine, osvojila prvo i drugo mesto, kao i brojne nagrade pre toga, pa se može reći da uspesi hanske škole na ovom nadmetanju polako postaju tradicija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.