Tri ekipe Tehničke škole iz Hana pokupile sve tri nagrade

Među konkurencijom od 15 ekipa, učenici Tehničke škole iz Vladičinog Hana su na ovogodišnjem Republičkom takmičenju u programiranju robota osvojili sva tri prva mesta. Tri ekipe učenika, osvojile su tri nagrade, što nije iznenađenje jer učenici ove škole i proteklih godina se nisu vraćali bez uspeha sa takmičenja.

Ove godine za to su zaslužni: Lazar Marković i Ognjen Kanazir, ekipa koja je zauzela treće mesto, Vojin Radovanović i Milan Pešić, osvajači drugog mesta. Njihov mentor je bio profesor Mlađan Mladenović.

Lazar Marković i Ognjen Kanazir
Milan Pešić i Vojin Radovanonović

Ekipi profesora i mentora, Nebojše Mladenovića – Ognjenu Đorđeviću i Lazaru Živkoviću pripalo je prvo mesto.

Lazar Živković i Ognjen Đorđević

Glavni utisak sa ovog nadmetanja, pored dominacije i satisfakcije za uložen trud i znanje, je fer i korektna borba svih ekipa. Ono što je je još lepše je druženje svih takmičara i mentora, koje prelazi u tradiciju.

Učenici i mentori iz Kruševca, Zaječara i Vladičinog Hana

Pored ekipa iz Vladičinog Hana na takmičenju su učestvovali i učenici tehničkih škola iz Beograda, Novog Sada, Čačka, Kruševca i Zaječara.

Tehnnička škola je i na poslednjem Republičkom takmičenju u programiranju, koje je održano 2019. godine, osvojila prvo i drugo mesto, kao i brojne nagrade pre toga, pa se može reći da uspesi hanske škole na ovom nadmetanju polako postaju tradicija.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.