Tri večeri folklora i mladosti na „Kunjaku“

Autor: Nina Pavlović

Na Sportskom centru „Kunjak“ u Vladičinom Hanu biće održan 15. Međunarodni studentski festival folklora u periodu od 17. do 19. jula. Ovogodišnji učesnici su ansambli iz Meksika, Slovenije, Republike Srpske, Bugarske, Severne Makedonije, Rumunije i Srbije.

Nakon pauze od dve godine zbog problema s kojima se ceo svet nosio, pandemijom virusa korona, Vladičin Han će opet imati priliku da ugosti ansamble iz čitavog sveta.

Uvodne večeri, 17. jula,  svoje koreografije predstaviće Folklorni ansambl „Timisul“ iz Temišvara, Studentska folklorna grupa „France Marolt“ iz Ljubljane, ali i naši domaćini, Kulturno umetničko društvo „Branislav Nušić“.

Sledećeg, 18. jula nastupiće bugarski Folklorni ansambl „Sider vojvoda“ iz Gornje Orahovice, Ansambl narodnih igara i pjesama „Veselin Masleša“ iz Banja Luke a završne tačke daće KUD „Branislav Nušić“ iz Vladičinog Hana.

Zaključne večeri, glavne zvezde će biti meksička Folklorna grupa „Wa-Kushmaa de Anel Alvarez“. Nastupiće i Folklorna grupa  „Nikola Jonkov – Vapcarov“ iz Severne Makedonije a festival će zatvoriti domaćini.

Svi nastupi će se održati na SC, s početkom u 20:30.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.