Predsednik Opštine Vladičin Han dodelio specijalna Vidovdanska priznanja zaslužnim pojedncima

U skupštinskoj sali u Vladičinom Hanu danas je prvi čovek hanske opštine, Goran Mladenović zaslužnim pojedincima dodelio Vidovdanska priznanja. Ona nisu uručena na Vidovdan, gradsku slavu Vladičinog Hana, zbog obaveza i sprečenosti pojedinaca da se tog datuma pojave. Među nagrađenima nalaze se pripadnici Žandarmerije iz Niša: načelnik, Igor Grcić kao i Milan Kojić, Zoran Kvrgić, Dejan Ristić, Bojan Stamenov, Dejan Budinski i Blagoje Lilić, zatim Miletije Mladenović, penzioner iz sela Kržince, učenici Tehničke škole: Lazar Živković, Ognjen Đorđević, Milan Pešić, Vojin Radovanović, Lazar Marković i Ognjen Kanazir, sa kojima je i direktor, Slađan Đorđević, Gimnazije „Jovan Skerlić“,profesorka, Ružica Stojanović sa učenicima druge godine, Saša Stamenković, načelnik PS , Vladica Stanković, predsednik Udruženja „Poskok“ i navijači Crvene zvezde, podružnice iz Hana.

„Svi ste vi časno i pošetno zaslužili svoje nagrade. Ne bih se usudio da izdvojim nikoga među nagrađenima: ni žandarmeriju, zajedno sa ministrom policije i načelnikom policije iz Hana, koji su pronašli nastradalu decu u saobraćajnoj nesreći kod Mominog Kamena i omogućili porodicama da se od svoje dece oproste po pravoslavnim običajima, do ekipe robotičara Tehničke škole koja su na najvišem državnom takmičenju osvojila sva tri pva mesta, dece iz jednog malog mesta na koje Srbija i svet mogu da računaju. Tu je i čika Meta koji se mučio i radio godinama i decenijama za svoju mesnu zajednicu, koji je postavljao ozbiljne zadatke pred državom i lokalnom samoupravom i za taj svoj rad dobio zlatnu medalju od predsednika Srbije. Možda je ovo priznanje došlo prekasno, a možda i u pravo vreme,“ rekao je Mladenović poželevši mu da uživa u plodovima svoga rada i penzionerskim danima.

On je skrenuo pažnju i na Vladicu koji na državnim televizijama svojim radom kroz udrućženje često promoviše Vladičin Han i šalje pozitivne slike o našem mestu, profesrorku Stojanović, koja danas opravdano nije bila prisutna i njenim učenicima koji su pokrenuli humanitarnu akciju uz pomoć emisije „Sa Tamarom u akciji“ i pomogli jednoj porodici i svom školskom drugu da dobiju normalne uslove za život kao inavijači Crvene zvezde – vredne dečake koji su uvek bili tu kada je potrebno i dali veliki doprinos na prikupljanju novca u humanitarne svrhe a nedavno su obezbedili 26.000 dinara da bi porodica Ilić iz Jagnjila, takođe sa invalidnim članom, dobila struju.

„Veliko hvala svima vama, za trud rad i požrtvovanje, nadljudske napore da ispunite zadatke koji su bili pred vama. Želim vam mnogo zdravlja, uspeha i radosti i da se okupljamo u zdravlju i veselju,“ poručio je Mladenović.

Nagrade su dobile i nataša Tomić, šef Radarskog centra RHMZS na Kukavici, za nesebični rad i doprinos u očuvanju prirodnih i poljoprivrednih potencijala hanske opštine kao i Slađana Tasić, novinarka, za izveštavanje i promociju hanske opštine. Pored Vidovdanskih priznanja, svi oni su dobili i simbolične novčane nagrade.

Pored Vidovdanskog priznanja, Miletije Mladenović je i od Udruženja penzionera dobio specijalnu nagradu, sliku sa predsdenikom, Aleksandrom Vučićem sa dodele medalje na Sretenje.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.