U „boljoj ceni“ ima i piva, osnovne životne namirnice

Autor: Lj. Pavlović

Mom zaprepašćenju danas nije bilo kraja. Jedan davnašnji, dobri džingl sa Radija „Han“, koji je nestao zajedno sa ovom, valjda je mnogima jasno, nekadašnjom prestižnom medijskom kućom pre privatizacije, objasnio bi moju neobaveštenost. Sećate li se džingla kojim je u jednom periodu počinjao dnevnik u 16:00 – „Nisam u toku sa tim… Ako je tako, nije loše…“

Elem. U svoj onoj euforiji oko istorijskog povećanja plata i penzija od 5,5 odsto, pa najavljenom poklonu od 20.000 dinara penzionerima i još palete jeftinih namirnica za narod, ko da upamti šta se tu sve našlo. Među par raštrkanih namirnica u marketu, stidljivo obeleženih minijaturnom etiketom „bolja cena“, eto ga – pivo po povoljnoj ceni! Da čovek ne poveruje… Na sve se mislilo.

Tu je parizer, domaći začin umesto nekada populrane „vegete“, a sada i pivce, osnovna životna namirnica. Još samo fali zadruga. Ne, ne, ne…ma ne ona sa Pinka. Nju imamo. Što bi se reklo u maniru učesnika, ljubimaca širokih narodnih masa koji ih svakodnevno uveseljavaju, čak šta više imamo – elitu. Nama treba ona narodna zadruga, seoska, pa ko u lepa, stara, dobra vremena. Sedneš ispred zadruge, mackaš parizerom domaći začin, u patriotskom stilu „kupuj domaće“ i zalivaš pivcetom. „Tuborg“, svetsko, a naše! Ili ne? Ma, nije ni bitno.

Uz sve to može i lebac. Iako nema znak „dobra cena“, najjeftiniji je u regionu, a možda i šire. Mada, mnogi bi možda bili više za „zaječarsko“?

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.