U „Nektaru“ jedan broj radnika biće proglašen za tehnološki višak

Autor: Lj. P.

U Radnoj jedinici „Nektar“ u Vladičinom Hanu 25 radnika biće proglašeno za tehnoški višak. U telefonskom razgovoru sa Zoranom Đurićem, direktorom RJ „Nektar“ on nam je potvrdio iinformaciju o tehnološkom višku, kako je rekao, na dobrovoljnoj bazi, ali uz napomenu da ne može zvanično da nam da bliže podatke i da ćemo ih dobiti od nadležnih iz centrale preduzeća.

Koliko će tačno radnika ostati bez posla kao i detalje o proglašenju viška zaposlenih, dakle, očekujemo, kao i razloge za takav potez. Ono što se priča u Vladičinom Hanu je da je, navodno, zvanični razlog smanjenje obima posla, iako neki od radnika tvrde da se čak i letos, iako je rod voća prilično bio umanjen, radilo uobičajeno, barem u hladnjači.

„Nektar“ u Vladičinom Hanu posluje od 2003. godine, kada je postao vlasnik Fabrike kaša i koncentrata Poljorivrednog kombinata „Delišes“. Umeđuvremenu je proširio proizvodne kapacitete naknadnom kupovinom Fabrike za konzerviranje, kao i Fabrike sokova u Lepenici, ali i dela plantaže, gde ima najveće zasade organske jabuke na jugu Srbije. Koliko tačno radnika ima u „Nektaru“, nije nam poznato jer je s godinama taj podatak promenljiv, ali je jedan broj otišao prilikom otvranja „Teklasa“, mada, priča se, neki su se i vratili. Poznato je i da je u novije vreme preduzeće napustio izvestan broj visokokvalifikovanih. Na zvaničnom sajtu Opštine Vladičin Han stoji podatak od 92 zaposlena.

Na sajtu eKapija piše da je „za 20 godina postojanja Kompanija „Nektar“ ostvarila preko jednu milijardu evra dodate vrednosti i Srbiju podržala sa 5.500 radnih mesta u sistemu vrednosti, izgradila 30 brendova i apsolutni je lider sa 22 odsto učešća na regionalnom tržištu sokova“.

Pored matičnog preduzeća u Bačkoj Palanci, ovog u Hanu, poseduje i bujanovačku „Hebu“ , „Fruktal“.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.