U OJT sutra saslušanje vaspitačice povodom smrti četvorogodišnjeg dečaka

Dežurna vaspitačica u čijoj je smeni četvorogodišnji D.Đ. progutao žir i istog dana preminuo,m sutra će biti saslušana u Opštinskom javnom tužilaštvu, potvrdio nam je Dragan Nikolić, opštinski javni tužilac. Nakon smrti dečaka OJT je pokrenulo istragu protiv vaspitačice koja je tada bila dežurna i na teret joj se stavlja krivično delo – napuštanje nemoćnog lica.

„Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija, dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, zapisnika sa obdukcije, Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu dalju istragu u vezi smrti dečaka koji je preminuo, nakon što je u vrtiću progutao žir, vodiće u pravcu dokazivanja sumnje, odnosno krivice dežurne vaspitačice tog vrtića zbog krivičnog dela napuštanje nemoćnog lica,“ saopšteno je iz OJT u Vladičinom Hanu.

Podsetimo, dete je u vrtiću „Čarolija“ 27. decembra prošle godine progutalo žir usled čega je počelo da se guši. Hitna pomoć ga je transportovala u Zdravstveni centar u Surdulici, odakle je nakon ukazane pomoći odvezeno u Niš, gde je primljeno u jako teškom stanju i operisano. Međutim, tokom noći mali D. Đ. je preminuo. Vaspitačica je nakon toga suspendovana.

„Čarolija“ radi u sklopu Predškolske ustanove „Pčelica“ i puštena je u rad samo nedelju pre ove tragedije, nakon dogradnje.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.