U susret Svetom Savi u biblioteci u Stublu

Autor: Lj. P.

Kako nam se bliži školska slava, Sveti Sava, od ove nedelje pa do 27. januara, druženje dece i bibliotekara u Stublu, selu kod Vladičinog Hana, biće posvećeneo ovom prazniku i učenju o prvom srpskom prosvitetitelju. Kroz priče, razgovor, crtanje, pevanje i igru, Gordana Stojanović i Ivana Milenković uvode ih u svet znanja.

„Naši radioničari se spremaju za Savindan, a mi smo odlučili da preostale radionice posvetimo Svetom Savi. Srpski princ, monah, iguman manastira Studenice, književnik, diplomata, prvi arhiepiskop autokefalne Srpske pravoslavne crkve. U temu nas je uvela priča Slobodana Stanišića „Stefan Nemanja dobija sina Rastka“ Danas smo se bavili danima kada je Rastko , bio mali i taj deo je jako zanimao decu,“ rekla nam je Gordana Stojanoivić, bibilotekarka. Kroz razgovor,pesmu, crtanje i igru, uspeli smo da naučimo nešto novo i prisetimo se onog što već znamo.

U odeljenju Biblioteke „Vuk Karadžić“ u Stublu kod više od godinu dana održavaju se radionice za najmlađe čitaoce. Kroz različite teme bibliotekari decu uče o lepoti i značaju pisane reči.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.