U „Vodovodu“ se nadaju da će biti dovoljno vode za vreme remonta

Autor: Lj. Pavlović

Prva je nedelja redovnog ovogodišnjeg remonta „Vlasinkih hidroelektrana“ iz Surdulice, kada potrošači vode sa gradske mreže u opštini Vladičin Han istu dobijaju iz alternativnig izvora – bunara iz Suve Morave, umesto iz Fabrike vode u Polomu. U Javnom preduzeću „Vodovod“ u Vladičinom Hanu kažu da su pripreme za distribuciju vode za prelazak na alternativno snabdevanje obavljene blagovremeno i da se nadaju da će snabdevanje, u tim uslovima, biti zadovoljavajuće.

„Kapaciteti bunara u Suvoj Moravi su nekoliko puta manji u odnosu na Fabriku vode, ali je ove godine nizak i nivo Južne Morave, zbog sušnog leta. Međutim, ohrabruje to što će „Nektar“, najveći potrošač vode, imati pauzu u proizvodnji, pa će zbog toga i potrošnja biti znatno manje,“ kažu nadležni u „Vodovodu“.

Takođe, remont VHE je već duže vreme upravo zbog problema u vodosnabdevanju hanske opštine, pomeren za septembar, umesto avgust, kako je bilo nekada. Sada su već bašte obrane, ali i pred samom smo berbom kukuruza, koji se neretko zalivaju vodom sa gradske mreže, pa će i potrošnja biti manja.

Opštinsko veće u Vladičinom Hanu je propisalo mere za racionalnu potrišnju vode i zabranilo sve vrste nenamenskog trošenja iste sa gradske mreže. Na snazi su i restrikcije u mesnim zajednicama, dva puta nedeljno, od 12 do 22 časa, a ukoliko dođe do nestašica, mere štednje će biti pooštrene. U slučaju nestašice u višim delovima grada, biće određeni punktovi za snabdevanje stanovništa iz cisterni.

Propisane su i prekršajne kazne za nepoštovanje mera restrikcije vode sa grdaske mreže u vreme remonta „VHE“, ali do sada su retki oni koji su kažnjeni.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.