Večeras u Guči uručenje majstorskog pisma

Autor: Lj. P.

U Guči je juče počeo Dragačevski sabor trubača, 62. po redu. Večeras će na glavnoj pozornici Bojanu Krstiću iz Vladičinog Hana biti uručeno majstorsko pismo. Najveće priznanje u našj zemlji koje jedan trubač može da dobije Krstiću će biti uručeno na tradicionalnom nastupu prošlogodišnjih dobitnika nagrada među kojima su i Elvis Bajramović, Marko Trnavac.

Bojan Krstić od od svoje šeste godine svira trubu. Svoj orkestar je osnovao 1995. godine, da bi samo dve godine kasnije osvojio i prvu nagradu na „Vlasinkom letu“ u Surdulici kao najbolji mladi orkestar. Od tada su se nagrade ređale i, kako sam kaže, na tom nadmetanju trubača sa juga Srbije, osvojio je sve što se može osvojiti, od tri do pet puta. Dobitnik je „Zlatne trube“ 2015. u Guči, a 2017. orkestar Bojana Krstića proglašen je za pobednika Dragačevskog sabora.

Orkestar Bojana Krstića nije poznat samo po romskom melosu sa juga Srbije, već se oprobao, i to veoma uspešno, i u drgim žanrovima, kao i na filmu. Gotovo da ne postoji zemlja u Evropi u kojoj nije gostovao i dobitnik je brojnih nagrada sa međunarodnih festivala.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.