Danas su zablistali najbolji među najboljima – učenicima dodeljene „Vidovdanske“ nagrade

Autor: Lj. Pavlović

Na tradicionalnoj dodeli nagrada „28. jun“ u Vladičinom Hanu su danas U centru za kulturudodeljene ukupno 123 nagrade najboljim učenicima iz šest škola, koliko ih ima, u toj opštini za postignut uspeh i osvojene nagrade u ovoj školskoj godini. Uz to, nagrađeno je i 40 njihovih nastavnika i profesora koji su svojim radom i zalaganjem doprineli da njihovi učenici osvoje neko od zapaženih mesta na takmičenjima. Spisak je predugačak da bismo ih sve pobrojali, ali njihovi uspesi govore o tome kakvu mladost ima Vladičin Han.

Nagrade im je uručio predsednik Opštine, Goran Mladenović poželevši im i nadalje uspeh u šklovanju, kao i to da se i naredne godine sretnu na istom mestu.

Ovogodišnji đaci generacije su: Bogdan Veličković u Tehničkoj školi i Anđela Dimitrijević u Gimnaziji „Jovan Skerlić“. U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ najbolja učenica je Maša Milošević, Lena Stanković u „Svetom Savi“ i Mateja Petrović iz stubalske škole „Vuk Karadžić“. U ime lokalne samouprave predsednik Mladenović im je uručio novčane nagrade u iznosu od po 20.000 dinara i diplome sa likom „Kneza Lazara“. Za dobitnike „Vukovih“ diploma, ukupno 23-oje, izdvojeno je po 15.000 dinara, knjiga i mesečna karta za bazen. Učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkom takmičenju novčano su nagrađeni sa po 5.000 dinara, za treće, 8.000 za drugo i po 12.000 za prvo mesto, kao i diplomom sa likom „Kneza Lazara“ i kartom. Nagrade je dobilo ukupno nji 14-oro.

Diplomu, knjigu i kartu za bazen dobilo je 46-oje učenika za jedno od prva tri mesta sa okružnih i međuokružnih takmičenja i 30 sportskih ekipa i pojedinaca po diplomu i kartu. Četiri nagrade od po 5.000 dinara uručene su učenicima za kulturno i duhovno stvaralaštvo i čak 40 nastavnicima i profesorima – zahvalnice za za jedno od prva tri mesta sa okružnih takmičenja, dok za repubčka i po 5.000 dinara.

Među nagrađenima, čiji su učenici postigli najbolje rezultate i ove godine je Dušanka Stanković, profesorka književnosti i srpskog jezika, koja je od nedavno u penziji, a čiji su učenici decenijama unazad beležili najbolje rezultate na takmičenjima, ali i u školovanju, među kojima već ima i kolege.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.