Kancelarija za mlade Vladičin Han ponovo otvorena

Autor: Lj. Pavlović

Juče je u Vladičinom Hanu, nakon duže pauze, obnovljen rad Kancelarije za mlade. Ova populacija smatra da je za Vladičin Han to značajan trenutak kao i imenovanje Nikole Stankovića za koordinatora, nakon mnogo godina. Svečanom otvaranju prisustvovao je predsednik opštine Goran Mladenović koji je, kako kažu u KZM, pružio podršku novom koordinatoru i mladima koji će se koristiti resursima kancelarije.

Predsenik opštine, Goran Mladenović i Nikola Stanković, koordinator KZM

„Ovo je početak jednog izazovnog putovanja za mlade Vladičinog Hana. Sa puno entuzijazma i energije, angažovaćemo se maksimalno kako bismo podržali potrebe mladih. Planiram da kao koordinator intenziviram rad na razvoju edukativnih programa, organizujem radionice o profesionalnom razvoju i ličnom rastu, te podržim kulturne i sportske aktivnosti koje će ojačati zajednicu mladih,“ rekao je Nikola. On se zahvalio na podršci se predsedniku opštine, predsednici skupštine opštine, medijima, đačkim parlamentima Gimnazije „Jovan Skerlić“ i Tehničke škole, kao i direktorima škola, kao ključnim saveznicima njihovog napora za ponovno pokretanje rada KZM. Takođe, i direktoru Centra kulture i zaposlenima u nejmu za podršku i saradnju.

Nikola najavljuje da će u fokusu rada KZM tokom narednog perioda biti izrada Lokalnog akcionog plana za mlade,

„U fokusu našeg rada tokom narednog perioda biće izrada Lokalnog akcionog plana za mlade. Veliku zahvalnost dugujemo Jasmini Aleksić, predsednici radnog tima za izradu plana. Posebno se zahvaljujem i Jovani Mihajlović Mijović, Lari Ivanović, Jasmini Aleksić i Aleksandri Antić, članovima tima koji su uspešno zagovarali i sproveli KOMS-ov projekat Odlučionice 5.0, omogućivši postavljanje novog koordinatora. Hvala Udruženju „Veles-Vladičin Han“, i „Liberta Arts“,“ kaže Nikola Stanković, kordinator KZM, i poručuje mladima da su vrata KZM širom otvorena za njihove ideje i potrebe.

Juče je uz svečano otvaranje, održana akcija „Lov na KZM“, gde su mladi tražili Kancelariju za mlade Vladičin Han. Nagrade je dobilo prvih 15 mladih koji su uspešno pronašli KZM, a posteri i QR kodovi širom grada omogućili su im lakše snalaženje.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.