Ogranak Biblioteke u Stublu proslavio 20. rođendan

Autor: Lj. Pavlović

Ogranak hanske Biblioteke „Vuk Karadžić“ u Stublu danas je priredio svečanost povodom obeležavanja 20 godina uspešnog rada. U krugu vernih čitalaca, među kojima su prvenstveno deca, prijatelja, saradnika i naravno kolektiva, uz druženje uz knjigu, proslavljen je 20. rođendan ove male riznice znanja uz prigodnu priredbu.

„Počeli smo skromno, sa 675 naslova uz pomoć osnivača, Skupštine opštine Vadičin Han, naše ustanove i Saveta Mesne zajednice Stubal. Uspeli smo da uz pomoć šire društvene zajednice i ljudi dobre volje koji su želeli da svojim darovima uvećaju knjižni fond našeg ogranka da dođemo do jubileja 20 godina postojanja i rada. Hvala svima koji su danas bili sa nama,“ poručila je Gordana Stojanović, bibliotekarka Ogranka u Stublu.

Ovo malo, nazovimo ga, odeljenje je specifično po mnogo čemu. Pre svega po tome što je Stubal među svih 50 sela u hanskoj opštini jedini rivilegovan da ima ovakvu jednu malu ustanovu kulture i znanja. Drugo, i ono još važnije, je to što u njoj drugu godinu za redom opstaju radionice za lokalne mališane i sve male goste koji borave u selu tokom letnjeg raspusta. Ne samo da opstaju već jkrug posetilaca nagoveštava da će još dugo raditi, gde će deca i dalje sticati nova znanja iz različitih oblasti kroz knjigu, razgovor i igru. Jednom rečju učiti da međusobno komuniciraju, ono što i mi odrasli zaboravljamo kako to izgleda, pa je teško i mlađe naučiti kako se uvažava sagovornik, tuđe i različito mišljenje, ali i šta znači saradnja i prijateljstvo.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.