Orkestar Bojana Krstića na turneji u Evropi

Orkestar Bojana Krstića u Vladičinom Hanu ovog proleća nastupa u nekoliko evropskih zemalja. To su prvi koncerti, nakon dve godine pauze zbog pandemije korona virusa. Od 26. aprila pa do 3. maja gostovali su u Holandiji, u Briselu. Učestvovali su na na jednom od najvećih muzičkih festivala – Balkan Trafik festivalu. Orkestar je trenutno boravi u Mađarskoj.

„Od 4. do 26. maja angažovani smo u predstavi mađarskog režisera, Mihalja Gabora, sa našim Folklornim ansamblom „Kolo“ u Beogradu, Novom Sadu, Budimpešti, ali imam i svoje nastupe u mađarskoj prestonici, u Austriji… Sve su to neka nova iskustva i posebno sam ponosan na učešća na festivalima,“ kaže za Vesnik 017 Bojan.

Početkom juna boraviće u Nemačkoj, u Minhenu i Lanshutu, zatim u Berlinu i Gracu a onda sledi gostovanje u Holandiji.

„Iznenađenje za mene i orkestar je da ćemo biti i na jednom festivalu u Izraelu. Nastup je u septembru,“ sa ponosom najavljuje naš sagovornik.

Orkestar Bojana Krstića postoji od 1995. godine. On sam, počeo je da svira trubu sa šest godina. Ima više izdatih CD-a a najznačajniji su „Džipsi trik“ i „Džipsi Roma“. Nastpao je u mnogim zemljama Evrope na festivalima, revijama, pored već navedenih i u Češkoj, Slovačkoj, Švajcarskoj, bivšim jugoslovenskim republikama. U Japanu je snimao muziku za filmove.

Iza njega je mnogo nagrada a najznačajnije su sa Sabora trubača u Guči gde je više puta bio dobitnik „Zlatne trube“ a orkestar proglašavan za najbolji.

Sa njim u orkestru je i sin, Luka (12), naslednik koji obećava.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.