Stanari zgrade u ulici Bore Stankovića strahuju za bezbednost zbog stalne vlage i trafo stanice u podrumu

U podrumu zgrade, u ulici Bore Stankovića u Vladičinom Hanu, stanari decenijama unazad se pribojavaju za svoju bezbednost zbog prokišnjavanja podruma posle svake kiše, u kome je smeštena trafo stanica. Prizemlje dele sa naplatnom službom Elektrodistribucije i sa druge strane sa „Vodovodom“. Više puta do sada obraćali su se nadležnima u ED iz Vranja da reše problem sa trafoom zbog toga što u podrumima gde je smešten posle svake kiše prodire voda.

„Problem nisu samo padavine, već, pretpostavljamo, i kanalizacija iz okolnih objekata, iz sanitarne prostorije ED curi,verovatno, iz čučavca, i sve se izliva u podrumski deo, pa je vlaga stalno prisutna. Kao upravnik zgrade, više puta sam se obraćao nadležnima, izrazivši strah stanara da može da doći spoja u trafo stanici zbog vode koja prodire i stalnog prisustva vlage u delu gde je smeštena. Nešto je pre izvesnog vremena i rađeno, ali vlage još uvek ima. Da ne pominjem da su po zidovima i plafonima i kablovi,“ kaže Ivan Stanković, upravnik zgrade.

Kada podrume poplavi kiša, radnici „Vodovoda“redovno dolaze da ispumpaju vodu. Stanković kaže da su i sinoć intervenisali na njegov poziv, ali da, sa druge strane, ne postoji razumevanje nadležnih iz vranjske ED.

„Moja porodica u ovoj zgradi je od devedesetih godina. U njoj ima stanara koji su tu mnogo duže, i stanje, ovakvo kakavo je sada, traje odavno. Pored toga što stanujemo nad trafo stanicom pod upitnikom kako to utiče na zdravlje ljudi, u stalnom smo grču da voda ne izazove i neku veću katastrofu. Ni jednom iz ED nismo dobili zvaničan odgovor, na naše obraćanje da nešto preduzmu. U toj istoj zgradi su i njihovi radnici. Evo, do podruma i mesta gde se nalazi trafo, bez gumenih čizama se ne može,“ ukazuje Stanković.

Ovakva situacija traje više od 30 godina.

One thought on “Stanari zgrade u ulici Bore Stankovića strahuju za bezbednost zbog stalne vlage i trafo stanice u podrumu

  1. Nije samo problem te zgrade. PROBLEM je i u mojoj kuci koja je cela pod vodom. Zgrada tone kanalizacija se izliva i drugom delu zgrade moja kuca puca. Mog pok. muza je Ljubisavljevic tuzio za vlagu. Sudija Javorka Petrovic presudila da je Bogoljub kriv i ja sada placam presudu. Tako Ivane znaj, Bogoljub je kriv. Ja sam 50 god. Ovde i uvek je bilo tako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.